KRAJ TRAKAVICE

Srednjobosanska županija napokon dobila vladu

sbz
VL FOTO
03.11.2011.
u 15:07

Sjednica je održana danas u Travniku, a za prijedlog mandatara Vlade Tahira Lende iz SDA glasovalo je 27 od ukupno 30 prisutnih zastupnika. Dvojica zastupnika iz SBB-a bila su suzdržana.

Nakon 395 dana od izbora, Srednjobosanska županija dobila je svoju vladu. Sjednica je održana danas u Travniku, a za prijedlog mandatara Vlade Tahira Lende iz SDA glasovalo je 27 od ukupno 30 prisutnih zastupnika. Dvojica zastupnika iz SBB-a bila su suzdržana.

Uz premijersku funkciju na koju je izabran Tahir Lendo, SDA je dobila i mjesto ministra gospodarstva na čelu sa Sedžadom Milanovićem. SDP-u je pripalo Ministarstvo prostornog uređenja, obnove i povratka, a za ministra je imenovan Nijaz Helez, rođak ministra Zukana Heleza. SDP je dobio i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvo financija, a za ministre su izabrani Senad Selimović i Zdravko Gavranović.

HDZ BiH je dobio Ministarstvo prosvjede, znanosti, kulture i športa, Ministarstvo zdravstva i socijalne politike te Ministarstvo pravosuđa i uprave. Na čelu tih ministarstava imenovani su Jozo Jurina, Nikola Grubešić i Zoran Luković, dok je Ministarstvo unutarnjih poslova pripalo HDZ-u 1990, a na čelu ministarstva će biti Lozo Lučić.

Na ovoj izvanrednoj sjednici Skupštine SBŽ-a imenovanju Vlade prethodilo je imenovanje predsjedatelja županijske Skupštine, a na tu dužnost HDZ BiH je predložio Josipa Kvasinu, što je i prihvaćeno.

Ključne riječi

Komentara 1

NP
nocna.ptica
08:53 04.11.2011.

Čudim se SDP-u i SDA-u što su HDZ-ovima ovako velikodušno dali polovinu vlasti, kad su to mogli lijepo riješiti sa HSP-om i Boljitkom za \"mrvice\" odnosno par sporednih fotelja.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?