ODLUKA

Središnje izborno povjerenstvo odbacilo dio lista HSS- NHI-a

Lovrić
Stojan Lasić
15.07.2010.
u 15:05

Dio kandidatskih listi političke stranke HSS-NHI je odbačen jer nije ispunjen formalnopravni uvjet, odnosno liste nije potpisao predsjednik stranke.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (CIKBiH) donijela je danas zaključak kojim se odbacuje dio kandidatskih listi političke stranke HSS-NHI jer nije ispunjen formalnopravni uvjet, odnosno liste nije potpisao predsjednik stranke.

HSS-NHI-u je 9. srpnja ove godine upućena obavijest da u predviđenom roku otkloni nedostatke u prijavi za ovjeru kandidatskih listi, a u ostavljenom roku ova politička stranka je otklonila dio nepravilnosti, priopćeno je iz SIP -a BiH.

Na navedeni zaključak SIP-a može se podnijeti žalba Sudu BiH u roku od dva dana od dana prijema zaključka.

SIPBiH je, u sklopu aktivnosti na pripremi i organizaciji odžavanja Općih izbora 2010. godine, usvojio danas Pravilnik o načinu provođenja izbora u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine i Priručnik za rad biračkih odbora na biračkim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine te utvrdio formu i sadržaj glasačkih listića za Opće izbore u BiH 2010. godine.

Za člana Odbora za sigurnost praćenja tiskanja, pakovanja i distribucije glasačkih listića za Opće izbore 2010. godine uime SIP-a BiH imenovan je Vedran Hadžović.

SIP BiH je za direktora Glavnog centra za brojanje u Sarajevu imenovala Radoja Šupetu, a za njegove zamjenike Mustafu Lakovića, Željka Bakalara i Adija Agića.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?