pucao na kfor

Srbina na Kosovu uhitila srpska žandarmerija

kfor
VL FOTO
31.10.2012.
u 19:52

Agencija Tanjug doznaje kako je Jović uhićen zbog sumnje da je 1. lipnja ove godine "u mjestu Rudare u općini Zvečan kod mosta na rijeci Ibar pokušao ubiti pripadnike Kfora".

Općinski odbor Koštuničine desničarske Demokratske stranke Srbije iz Kosovske Mitrovice priopčio je danas da su radnika Zdravstvenog centra Slavoljuba Jovića u Kosovskoj Mitrovici uhitili pripadnici Žandaremerije MUP-a Srbije i zatražili odgovor direktora policije zašto je Jović uhićen, javlja agencija Beta.

Jovićevo uhićenje je izazvalo veliku buru među kosovskim Srbima kao što to inaće bude kada na Kosovu uhite Srbina bez obzira zbog čega je osmnjičen pa je tako Jovićevo uhićenje protumačeno kao "zastrašivanje Srba" jer je javnost bila uvjerena da ga je uhitila kosovska policija.

Koštuničin DSS je danas objavio kako su ga u Kosovskoj Mitrovici uhitili priapdnici srspke policije iako Beograd uporno negira postojanje srpskih policajaca na sjeveru Kosova. No, agencija Tanjug doznaje kako je Jović uhićen zbog sumnje da je 1. lipnja ove godine "u mjestu Rudare u općini Zvečan kod mosta na rijeci Ibar pokušao ubiti pripadnike Kfora".

Nakon saslušanja pred istražnim sucem Višeg suda u Kraljevu, gdje se Jović branio šutnjom, određen mu je 30-dnevni pritvor. Jovića terete da je "iz neposredne blizine ispalio više projektila u pripadnike Kfora od kojih je dvojicu ranio, dok je živote ostalih doveo u opasnost" i na teret mu se stavlja kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

>>Clinton: Neovisnost Kosova je neupitna, o tome se više ne govori

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije