Preuzimanja

Srbijanski tajkun Miroslav Mišković prodaje dio carstva Belgijancima?

Miroslav Mišković
17.07.2010.
u 13:54

Pregovori o prodaji manjinskog dijela kompanije Delta belgijskoj kompaniji Delhaize još su u tijeku, a u igri za prodaju su svi dijelovi kompanije Delta holding.

Srpski tajkun Miroslav Mišković prodaje dio svoga carstva belgijskoj kompaniji Delhaize, piše Blic, ističući kako je vijest procurila nakon prekjučerašnjeg sastanka predsjednika Srbije Borisa Tadića i belgijskog premijera Yvesa Letermea o jačanju ekonomske suradnje, nakon čega je predsjednik belgijske vlade izjavio kako idućih sati ili dana slijedi jedan važan sporazum.

Pozivajući se na dobro obaviještene krugove, Blic piše da je riječ o prodaji dijela Delta Maxsija Delhaizeu - i to manjinskog paketa Miškovićeva carstva, ali su u igri svi dijelovi Delta Holdinga. Navodno je u tijeku i due diligence u Delti, dok Delta, piše Blic, zasad nema službenih komentara.

Maloprodajni lanac Delta Maxi Srbija, osnovan je 2000. godine i sastavni je dio Delta M grupe. Lanac ima 343 trgovine, među kojima "trgovine iz susjedstva" Mini Maksi, supermarkete Maksi, diskonte Tempo ekspres i hipermarkete Super Maxi i Tempo. Delta Maksi u Srbiji zapošljava 9800 radnika, a posluje i na tržištima Bugarske, Albanije, BiH i Crne Gore, gdje zapošljava 3642 radnika.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?