ubio 13 ljudi

Srbija proglasila dan žalosti zbog masakra u Velikoj Ivanči

'09.04.2013., Velika Ivanca, Srbija - U mjestu nedaleko Mladenovca u Srbiji Ljubisa Bogdanovic u jutarnjim satima ubio je trinaestero ljudi, sestero muskih, setero zena i jedno dvogodisnje dijete. Nij
'Davor Javorovic/PIXSELL'
09.04.2013.
u 20:09

Zakonom o danu žalosti zastave će biti spuštene na pola koplja, kako na državnim institucijama tako i na sportskim i kulturnim manifestacijama, a stradalima će se počast odati i minutom šutnje

Vlada Srbije proglasila je srijedu 10. travnja danom žalosti. Odluka je to koja dolazi nakon tragičnog događaja u Velikoj Ivanči gdje je Ljubiša Bogdanović (60) u utorak smaknuo 13 osoba, uključujući dvogodišnjeg dječačića, javlja B92.

Izvršna vlast u Srbiji iskazala je i veliko žaljenje zbog tragedije te obiteljima šestero ubijenih žena i šestero ubijenih muškaraca te dvogodišnjaka uputila sućut i podršku.

Zakonom o danu žalosti zastave će biti spuštene na pola koplja, kako na državnim institucijama tako i na sportskim i kulturnim manifestacijama, a stradalima će se počast odati i minutom šutnje. Upućen je i zahtjev medijima koje zakon obvezuje da programe usklade i umjesto humorističnih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom glazbom, emitiraju glazbu i emisije prikladnog karaktera.

Novinsko-izdavačke organizacije dužne su na dan žalosti dnevne novine štampati u crnoj boji, navodeći na prvoj strani odluku o proglašenju dana žalosti i proglašenju njegova obilježavanja, a na javnim mjestima te u kafićima, restoranima i drugim lokalima zabranjeno je emitiranje glazbe zabavnog karaktera.

>>Masakr u Srbiji! Muškarac ubio 13 ljudi – među njima i dječaka (2)!

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije