Toma Nikolić poručio

Srbija od jučer više ne žuri u EU

'The new Serbian President Tomislav Nikolic (L) kisses with former President Boris Tadic (R) as he took his oath of office  at the National Assembly building in Belgrade on May 31, 2012. Nikolic, swor
AFP/PIXSELL
30.09.2012.
u 10:46

Sad ćemo malo misliti na sebe, imamo prijatelje na svim stranama i neka se natječu u Srbiji tko će nam više pomoći. Pripadamo velikoj svjetskoj obitelji naroda, želimo pripadati i europskoj obitelji, rekao je predsjendik Nikolić.

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je sinoć kako Srbija želi članstvo u Europskoj uniji, ali "neće trčati ni za kakvim datumima" jer ju je, kako kaže, 10 godina trčanja "dovelo na rub prosjačkog štapa", javlja agencija Beta.

- Sad ćemo malo misliti na sebe, imamo prijatelje na svim stranama i neka se natječu u Srbiji tko će nam više pomoći. Pripadamo velikoj svjetskoj obitelji naroda, želimo pripadati i europskoj obitelji. Znaju nas dobro i što možemo ispuniti i što ne možemo. Ono što nisu bili uvjeti za druge zemlje, ne trebaju biti uvjeti ni za Srbiju. Bez Kosova bi se osjećali kao čovjek u raskošvoj palači koji je na smrt bolestan - slikovito s izrazio Nikolić želeći reči kako se Srbija nikada neće odreći Kosova.

>> Hillary Clinton šalje Beogradu ultimatum o Kosovu u osam točaka

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 4

UG
ugljesa
13:34 30.09.2012.

A zašto bi žurili? Većina njih koji žure i ne stignu tamo gde su pošli. Probleme koje Srbija ima neće rešiti ni EU, ni SAD ni Rusija. Moramo ih rešiti mi. Srbija mora sarađivati sa svima koji to hoće. Saradnja mora biti u obostranom interesu. Nemamo mi više vremena više da sarađujemo na štetu srpskih interesa

BA
bacbos
10:28 01.10.2012.

Koliko i je samo problema, koji su tezi od olova ostavila prosla vlast !

ZA
zarkopopovic
13:30 02.10.2012.

Pa ni ja nevidim zbog cega bi oni zurili da udju sto pre u uniju koja se polako pocinje raspadati,ja neznam ni cemu smo mi hrvati zurili da udjemo tu kad su neke bogatije zemlje pocele polako da istupaju iz iste.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije