BAKIR IZETBEGOVIĆ:

Srbija neće dobiti RS kao zamjenu za gubitak Kosova

'Chairman of the Presidency of Bosnia and Herzegovina Bakir Izetbegovic gives a joint press after a bilateral meeting with European Council President Herman Van Rompuy at the EU headquarters in Brusse
Reuters/PIXSELL
12.04.2013.
u 09:10

Izetbegović je rekao kako ide u Beograd kako bi Nikolića upozorio na određene stavove i retoriku koju koristi u govorima

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za medije u Sarajevu da mu je žao što je drugi član Predsjedništva BiH Željko Komšić otkazao sastanak sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem. Komšić je u srijedu večer izjavio kako neće ići u Srbiju nakon što je u Ujedinjenim nacijama održana debata o Haaškom sudu, koju je sazvao predsjedatelj Generalne skupštine UN-a Vuk Jeremić.

Izetbegović je kazao kako razumije razloge zbog kojih je Željko Komšić odlučio otkazati sudjelovanje na bilateralenom sastanku s državnim vrhom Srbije koji će se održati u Beogradu 23. travnja. On je dodao kako je spreman otići sam i neke stvari licem u lice raspraviti s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. “Mislim da Nikolić ne želi vidjeti ili nije u stanju sagledati prošlost i sve ono što je Srbija uradila u BiH i u bivšoj Jugoslaviji i da nije u stanju vidjeti ustavno-pravni poredak BiH u kojoj ne postoje nikakve države osim države BiH”, dodao je Izetbegović.

“Spreman sam otići u Beograd, sastati se s Nikolićem i upozoriti ga na takve stvari. Želim mu reći da neće biti nikakve trgovine RS-a za Kosovo. Do toga doći neće. Ne postoje moralne, pravne ni povijesne pretpostavke za jednu takvu trgovinu”, kazao je Izetbegović. Bošnjački član Predsjedništva BiH će na sastanku Nikoliću kazati da ne vjeruje Dobrici Ćosiću koji tvrdi da je laž kroz povijest spašavala Srbe”, pojasnio je Izetbegović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?