Malo mjesta

Srbi u Mostaru ne mogu biti zadovoljni sa svojim položajem

stari most
VL FOTO
08.05.2012.
u 11:24

Predsjednik Srba u GV Mostara smatra da nisu ni političi ni ekonomski faktor

Srbi u Mostaru nisu ni ekonomski ni politički čimbenik i ne mogu biti zadovoljni svojim položajem u ovom gradu, izjavio je predsjednik Srba u Gradskom vijeću Mostara Nedjeljko Prljeta. Prema njegovim riječima, dio Srba koji je tijekom rata ostao u Mostaru danas je u poznim godinama, a povratnici su se uglavnom vratili u prigradska naselja, gdje se bore sa elementarnim životnim problemima. Prljeta je upozorio da Srbi, koji su u posljednjih 100 godina dali veliki doprinos Mostaru, sada zauzimaju 23 mjesta od 600 u Gradskoj upravi.

"Na nižim nivoima Srba nema ili ih ima jako malo. U Mostaru imamo 50-ak srednjih i osnovnih škola, a niti jedna ne nosi ime nekog Srbina", rekao je Prljeta za sarajevsko "Oslobođenje", te dodao da su mijenjana imena škola koja su nosila imena Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića. Prljeta je naglasio značaj koji za Srbe ima povratak vladike Grigorija u Mostar.

"Gradi se nova saborna crkva i sve to daje sigurnost ljudima da se mogu u Mostaru osjećati slobodnima", zaključio je Prljeta.

Komentara 1

M3
Miške 3
12:56 08.05.2012.

Ali u Banja Luci i Trebinju, jesu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?