TOLIKO O SURADNJI

Srbi napustili sastanak jer nije bilo fusnote na tabli Kosova

unija
VL FOTO
15.03.2012.
u 14:52

Izaslanstvo Srbije je napustila Konferenciju Vijeća za regionalnu suradnju koja se održava u Sarajevu

Izaslanstvo Srbije je napustila Konferenciju Vijeća za regionalnu suradnju koja se održava u Sarajevu, jer na tabli Kosova nije bio predstavljen sadržaj fusnote, kako je nedavno dogovoreno u Bruxellesu.

Slična situacija se dogodila i u Beogradu, kada je Izaslanstvo Kosova napustilo regionalni skup, gdje je Kosovo prvi put u Srbiji bilo predstavljeno imenom uz fusnotu.

Skup u Sarajevu su napustili pomoćnik ministra vanjskih poslova Duško Lopandić i koordinator Jelić, postupajući u skladu sa instrukcijom Vlade Srbije, objavio je Blic.
\"Na konferenciji u Sarajevu je na tabli Kosova stajala samo zvjezdica, ali ne i objašnjenje\", naveo je izvor.

Također, u Beogradu je izaslanstvo Kosova napustilo konferenciju o suradnji civilnog društva na zapadnom Balkanu i u Turskoj zbog nerazumijevanja detalja Sporazuma u Bruxellesu.

Podsjetimo, nedavno je u Bruxellesu dogovoreno da Kosovo na regionalnim forumima bude predstavljeno pod nazivom Kosovo uz fusnotu u kojoj će se navoditi Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti UN-a i mišljenje Međunarodnog suda pravde (ICC) o Deklaraciji o neovisnosti Kosova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?