Na sjeveru Kosova

Srbi na referendumu: Prihvaćate li institucije tzv. Republike Kosovo?

Glasanje
Dusko Jaramaz/PIXSELL
14.02.2012.
u 10:23

U sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinu Potoku građani glasuju dva dana, danas i sutra, a u Leposaviću samo 15. veljače, na Dan državnosti Srbije

BEOGRAD – Glasačka mjesta u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinu Potoku otvorena su jutros u sedam sati, čime je počeo referendum u srpskim općinama na sjeveru Kosova na kojemu će se Srbi izjasniti žele li ostati u sastavu Kosova ili ne pa će na glasačkim mjestima odgovoriti na referendumsko pitanje: "Prihvaćate li institucije takozvane Republike Kosovo?", javlja agencija Beta dodajući da pravo glasa na sjeveru Kosova ima 35.000 ljudi.

U sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinu Potoku građani glasuju dva dana, danas i sutra, a u Leposaviću samo 15. veljače, na Dan državnosti Srbije. Referendumu se protive predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu i prištinske vlasti, navodeći da on neće imati nikakve pravne posljedice, a protiv referenduma su i dužnosnici iz Beograda jer drže da će "pogoršati položaj Srbije i kosovskih Srba".

– Očekujemo da će stupanj izlaznosti biti manji od prvotno pretpostavljenog i to je zbog realnih uvjeta koji na terenu postoje. Nećemo smatrati neuspjehom ako ne bude postignut visok stupanj izlaznosti – rekao je Ljubo Radović, organizator referenduma u Zvečanu dodajući da "nema informacija hoće li i Albanci sudjelovati na referendumu".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jamanuša
21:17 14.02.2012.

Kakav referendum đe je tu Boro a đe brat Ramiz, a đe Mitrvica e Titos?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije