PODVIG NIJEMCA

Zverev svladao Đokovića i osvojio Rim!

Reuters
21.05.2017.
u 20:45

Mladi je Nijemac postao najmlađi pobjednik u Foro Italicu od Rafaela Nadala koji je 2006. godine svoj prvi od sedam rekordnih naslova osvojio kao 19-godišnjak

Njemački 20-godišnji tenisač Alexander Zverev danas je u Rimu ostvario najveći rezultat u dosadašnjoj karijeri osvojivši svoj prvi trofej na turnirima Masters 1000 serije, za što je u meču za naslov svladao drugog tenisača svijeta i četverostrukog rimskog pobjednika Srbina Novaka Đokovića sa 6:4, 6:3. 

Mladi je Nijemac postao najmlađi pobjednik u Foro Italicu od Rafaela Nadala koji je 2006. godine svoj prvi od sedam rekordnih naslova osvojio kao 19-godišnjak. Zverev je dominirao čitavim dvobojem, u kojem je nekada najboljeg tenisača svijeta ostavio bez ijedne prilike za 'break'. Tako mu je oduzeti Đokovićev servis na početku meča bio dovoljan za osvajanje prvog seta, a još dva 'breaka', za 2:1 i konačnih 6:3 u drugom setu, donijeli su mu treći trofej u 2017. godini, a četvrti u karijeri. Za njega je Zverev nagrađen sa 820.035 eura i 1000 bodova koji mu donose pomak na deseto mjesto pojedinačne ATP ljestvice, što mu je prvi ulazak u Top 10 društvo. Zverev je ujedno postao prvi njemački tenisač od Tommyja Haasa i njegovog trijumfa u Stuttgartu 2001. godine, koji se domogao naslova na turnirima Masters 1000 serije. Osim spomenute dvojice, samo su još dvojica njemačkih tenisača osvajali trofeje na Mastersima: Boris Becker pet puta, a Michael Stich dvaput. Novak Đoković je ostao na četiri rimska naslova, 30 Masters 'štitova' i 67 naslova u karijeri.

  ATP Rim - finale

Alexander Zverev (Njem/16) - Novak Đoković (Srb/2) 6:4, 6:3

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?