LIGA PRVAKA

Žuta podmornica s tri torpeda potopila Staru damu! Chelsea odradio posao u Francuskoj

Reuters
16.03.2022.
u 23:05

Juve je tako treću sezonu uzastopce ispao u osmini finala. Lani ih je izbacio Porto, a godinu dana prije toga i Lyon. Chelsea pak korača prema obrani titule.

Nogometaši Villarreala priredili su senzaciju pobijedivši u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka u Torinu Juventus 3:0 nakon što je prvi susret završio rezultatom 1:1. Chelsea je nakon 2:0 protiv Lillea u Londonu potvrdio prolaz i u Francuskoj s 2:1 iako je gubio od 38. minute. Golove za pobjedu španjolskog sastava i plasman u četvrtfinale zabili su Gerard Moreno (78-11m), Pau Torres (85) i Danjuma (90+2-11m). Juve je tako treću sezonu uzastopce ispao u osmini finala. Lani ih je izbacio Porto, a godinu dana prije toga i Lyon. S druge strane za španjolski klub ovo je bio tek treći nastup u fazi na ispadanje Lige prvaka. U debiju su dogurali do polufinala (2006), a tri godne kasnije do četvrtfinala, no oba puta su ispali do Arsenala.

Foto: Reuters

Talijanski velikan je u prvom susretu na El Madrigalu poveo golom Dušana Vlahovića nakon svega 30 sekundi. Kako je Juve otvorio utakmicu činilo se da će rutinski do četvrtfinala. No Villarreal je uspio izjednačiti i izboriti remi uoči uzvrata u Torinu. Torinska Stara dama je bila bliža pobjedi i u uzvratu, domaćin je imao nekoliko odličnih prilika, međutim tri "orpeda Žute podmornice u završnici utakmice kreirala su senzaciju. Aktualni osvajač Lige prvaka Chelsea našao se u teškoj situaciji protiv Lillea, koji je krenuo žestoko pa poveo u 38. minuti. Nakon što je Jorginho u svom šesnaestercu igrao rukom Turčin Yilmaz je sigurno izveo jedanaesterac za 1:0. No, Jorginho se iskupio za tu pogrešku u nadoknadi prvog dijela. Sjajnu je loptu poslao u prazni prostor, a Pulisic je vrlo lijepo naciljao suprotni kut domaćih vrata za 1:1.

Foto: Reuters

Drugo poluvrijeme počelo je odličnom šansom Buraka Yilmaza koji je glavom pucao blizu gostujuće vratnice, a još je bliže pogotku bio Portugalac Xeka koji je u 63. minuti uzdrmao okvir vrata Chelseaja. Lille je, kao i u prvom poluvremenu, dominirao, ali na kraju se mreža zatresla na drugoj strani. Mount je u 71. minuti odlično prošao i još ljepše ubacio s lijeve strane, a pogodak za 2:1 je zabio Azpilicueta i time osigurao svojoj momčadi prolaz dalje. Do kraja susreta mreže se više nisu tresle. Kod Chelseaja je utakmicu počeo hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, ali ga je na početku drugog dijela zamijenio Mount. Kod Lillea je Domagoj Bradarić ušao u igru u 78. minuti, dok je cijelu utakmicu s klupe za pričuve odgledao Ivo Grbić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije