košarka

Zrinjskom primat u muškoj, a Livnu u ženskoj košarci

02.01.2018.
u 10:10

Odlična košarka i sjajna organizacija obilježili su završnicu Kupa Herceg Bosne koja je odigrana u dvorani na Pecari u Širokom Brijegu. U muškoj konkurenciji u finalu snage su odmjerili, prema očekivanju, Široki i Zrinjski, gdje su Mostarci zasluženom pobjedom potvrdili zašto su trenutačno i vodeći i u prvenstvu.

Mlada momčad

Široki ima mladu, nadolazeću momčad, ali upravo iz tih razloga nema kontinuiteta u dobrim igrama kakve bi htjeli sami igrači i njihov stručni stožer. U tom sastavu ima mnogo 20-godišnjaka koji u jednom susretu bljesnu, a u drugom ih nigdje nema. Stoga samo naporan i kvalitetan rad može donijeti njihov pravi rezultat. Tako je bilo i u finalnom susretu protiv Zrinjskog. Sjajno je doigrao Zubac te iskusni Naletilić, ali nigdje nije bilo ostalih koji su, kako u prvenstvu BiH tako i u Kupu Herceg Bosne, znali bljesnuti. S druge strane, Mostarci su opravdali primat koji trenutačno imaju u prvenstvu BiH i među hercegbosanskim klubovima. Njihov najbolji igrač kapetan Vedran Princ na leđima ima 35 godina i vođa je svoje momčadi. S njim u igri Mostarci vrijede mnogo više. Kada se lomio rezultat s nekoliko vezanih trica, u trećoj četvrtini usmjerio je igru svoje momčadi prema zasluženoj pobjedi. Finalni susret hercegbosanskog Kupa za košarkaše privukao je na Pecaru blizu 1500 gledatelja, a što je bila i najposjećenija utakmica ove godine na Pecari.

Lakše od očekivanoga

Pobjednik Kupa HB plasirao se na završnicu Kupa BiH, gdje će ih čekati branitelj naslova Igokea i dva pobjednika regionalnih saveza. Košarkašice Livna mnogo su lakše od košarkaša Zrinjskog stigle do naslova pobjednika. U finalu su rutinskom igrom pobijedili Zrinjski 2010. i potvrdili primat u ženskoj hercegbosanskoj košarci. Predvođene kapetanicom Gabrijelom Visković, uspješno igraju i jedine su predstavnice hercegbosanskog saveza u najjačoj ligi bh. košarkašica. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije