Bakina momčad nastavila rušiti rekorde

Zrinjski zna osvajati titule, dominacija nije slučajna

Foto: Stojan Lasić
07.05.2018.
u 07:00

Mostar je prošao kroz još jednu besanu noć. Nogomet i Zrinjski su po tko zna koji put bili glavna tema u gradu liske, lijepih žena, sunca i Zrinjskog. Slavlje plemića nakon utakmice sa Širokim Brijegom (3:1) nisu mogli zaustaviti grozna grmljavina ni veliki pljusak, euforija je bila na visokoj razini, a to je već nekako postalo i uobičajeno za Mostar. Grad na Neretvi kao da je navikao na ovakve fešte. Najžešći navijači Zrinjskog Ultrasi već su 10 minuta prije kraja utakmice sa Širokim sa svoje tribine ispalili slavljenički vatromet. Prava se fešta tek očekuje u posljednjem kolu prvenstva...

Zaslužili naslov

Trener plemića Blaž Slišković nakon utakmice bio je emotivan. Za njega je ovo drugi naslov prvaka sa Zrinjskim, a njegova momčad ispisala je povijest 3. uzastopnim naslovom prvaka.

- Zasluženo smo osvojili naslov bez obzira na to što smo u sezoni imali dosta uspona i padova. Kad se pogleda kompletno prvenstvo, ukupno smo najviše pokazali. Nije to samo moj uspjeh i uspjeh igrača, već i uprave koja nas je podržavala na pravi način. Velika hvala našim navijačima na ogromnoj podršci, oni su bili uz nas na svim utakmicama. Vjerujem kako će u posljednjem kolu na službenoj proslavi doći veliki broj navijača - kazao je Blaž Slišković. Prema njegovu mišljenju, u borbi za naslov presudilo je pozitivno ozračje u njegovoj momčadi. Baka je upravo na tom planu usavršio svoj trenerski zanat...

- Nisam se bojao izazova. Vjerovao sam u momke kada sam preuzeo momčad. Ova sezona je bila puna izazova, dobro smo radili u prijelaznim rokovima. Imao sam sreću biti vođa momčadi i vjerujem da sam to kvalitetno radio. Mislim da sam najveći posao uradio kada sam napravio pozitivno ozračje u svlačionici. Nije bilo međusobnih nesuglasica. Ništa se ne može napraviti bez ozračja. Ne bih veličao svoju zaslugu, zaslužniji su igrači i uprava. Po meni je teže bilo osvojiti naslov prošle godine, ali sam se u ovoj sezoni više psihički opteretio. Nekako sam dojma da je ova sezona bila stresnija. Volio bih da nastavimo veliki niz pobjeda, prvenstvo još nije gotovo s natjecateljske strane, bez obzira na to što smo prvi - dodao je Slišković.

Najveći rival Zrinjskog i kroz ovu sezonu bio je Željezničar. Zrinjski je upravo na njihovim međusobnim susretima napravio razliku uz koju je na kraju došao do naslova. Baka se složio kako je upravo jedna utakmica protiv Željezničara bila prekretnica.

Prekretnica u sezoni

- Utakmica protiv Željezničara u Mostaru, kada smo gubili 0:3 i kada smo se vratili na 3:3, bila je ključna. Da su nas tada pobijedili, pobijeli bi nam na 5 bodova prednosti i to bi bilo to... To je bila prekretnica za našu momčad. Vratilo nam se samopouzdanje, čekala su nas teška gostovanja, ali smo osvojili 7 bodova s 3 gostovanja u nizu. Iskoristili smo psihički pad Željezničara i ta je utakmica preokrenula sve u našu korist - zaključio je Slišković. Zrinjskom je ovo 6. naslov prvaka u nogometnoj Premijer ligi BiH, od čega je ovo 3. naslov prvaka u nizu. Takvo nešto nitko nije uspio od kada se ova liga igra na području cijele BiH. Mostarci su u posljednjih 5 godina, dolaskom nove uprave, razvili poseban mentalitet. Karakter koji su imale sve momčadi od tada bio je pobjednički. Mostarski klub raspolaže manjim proračunom od onih koje imaju dva sarajevska premijerligaša, ali prednjači u drugim stvarima. Sportski segment Zrinjskog je brže napredovao od ostalih u ligi. Za ovaj se klub može kazati da zna osvajati naslove. U svaku sezonu se ulazi s jasnim ambicijama, provodi se dobra selekcija igračkog kadra, u posljednje vrijeme ostvaruju i značajni transferi. Uprava Zrinjskog je relativno mala, ali je pokazatelj koliko puno može napraviti skupina entuzijasta. Zrinjski ima vjerne navijače koji su stvarna podrška. Mostarski navijači ne rade toliki pritisak momčadi kako to čine navijači većine drugih klubova. U takvom ozračju lijepo je biti igrač Zrinjskog, sve je onda nekako lakše. Zrinjski je u ovom trenutku klub koji za bh. prilike ima odličnu sinergiju momčadi, struke, uprave i navijača. Uz takve preduvjete može još puno napredovati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije