Premijer liga BiH

Zrinjski slavio u hercegovačkom derbiju

Foto: Klix
1/3
29.04.2022.
u 22:05

U Mostaru je hercegovačkim derbijem otvoreno 28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Zrinjski je s 1:0 svladao Široki Brijeg.

Druga minuta već donosi uzbuđenje. Lukić je podvalio za Mujana, ona dolazi do Vukoje koji s pet metara ne uspijeva zabiti gol, blokirao je Barišić. Velika prilika propala je za Širokobriježane.

Nakon četiri minute prijete i Plemići. Odbijenu loptu dočekao je na vrhu kaznenog prostora mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Igor Savić i šutirao tik pored gola Širokog Brijega, piše Sportsport.ba.

Osma minuta donosi sjajnu šansu za Šipovca koji iz kaznenog prostora gostiju šutira visoko preko gola.

Bašić je u 21. minuti izveo jedan slobodan udarac, našao Bilbiju, koji nije dobro zahvatio loptu glavom i ona odlazi izvan okvira gola.

Pokušao je i sam Bašić u 27. minuti. Bio je to projektil s tridesetak metara, ali obranom se istaknuo Miškić.

Do kraja prvog poluvremena nismo vidjeli neka veća uzbuđenja, da bi drugo šutem otvorio Janković, ali Miškić se ponovno istaknuo.

Bašić u 58. minuti pokušava, lopta se odbija u korner iz kojeg smo vidjeli odlučujući gol. Izveden je korner, lopta se odbila na vrh kaznenog prostora gdje Ćorluka sjajno šutira i pogađa za 1:0.

Miškić je dvije minute nakon toga ponovo bio na visini zadatka i zaustavio pokušaj Bašića.

Nakon toga gotovo da smo gledali uspavanku u Mostaru i nismo mnogo toga vidjeli niti od jedne niti od druge ekipe, pa je meč riješen jednim golom. Jedino vrijedno za izdvojiti je šansa Nemanje Bilbije u 84. minuti kada iz sjajne pozicije pogađa samo vanjski dio mreže.

Zrinjski, naravno, ostaje prvi i sada ima 73 boda, dok je Široki Brijeg sedmi s 33. Naredno kolo Plemićima donosi gostovanje Slobodi, dok će Široki Brijeg na Pecari dočekati drugoplasirani Tuzla City.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije