košarka

Zrinjski u derbiju kola ugošćuje Spars

16.12.2017.
u 11:00

Deseto kolo prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine obilježit će susret u Mostaru gdje će se sastati vodeći dvojac Zrinjski i Spars. I jedna i druga momčad u proteklih devet kola imaju samo jedan poraz.

Mostarci favoriti

Mostarci su favoriti i uvjereni kako će zadržati pobjednički niz u svojoj dvorani na Bijelom brijegu. Igrači Hrvoja Vlašića imaju maksimalan učinak ove sezone na domaćem parketu, kako u Prvenstvu Bosne i Hercegovine tako i u Drugoj regionalnoj ABA ligi. Trener domaćina Hrvoje Vlašić hvali goste, ali vjeruje u svoje igrače.

- Sparsi su vrlo ozbiljna momčad. Očekuje nas energetski jako zahtjevan posao u rangu ABA-ligaške utakmice. Znamo godinama da je to spoj iznimno darovitih mladih igrača, a tu, prije svih, mislim na Durmu, Stepanovića i Manjgafića uvijek potpomognute iskusnim kvalitetnim pojedincima Kovačevićem, Đokićem i Josipovićem. Momčad koja je energijom, visinom i kvalitetom dobro pokrivena na svim pozicijama. Iako ne bježimo od uloge favorita, u utakmicu ulazimo s maksimalnim oprezom. Vjerujem u svoje igrače i očekujem dobru igru. Želio bih pozvati ovim putem gledatelje jer se radi o derbiju kola, a možda i polusezone - istaknuo je trener Zrinjskog.

U Širokom Brijegu igra se mali hercegovački derbi gdje domaćin ugošćuje Studenta iz Mostara. Širokobriježani su prošlotjednom pobjedom u Bijeljini vratili samopouzdanje i nadaju se pobjedi.

Nagradna igra

No, znaju da do nje mogu doći maksimalnim zalaganjem tijekom cijelog susreta jer Student igra dobro i u protekla dva kola upisali su igrači Dženana Rahimića obje pobjede. Na poluvremenu utakmice u Širokom Brijegu bit će izvlačenje nagrada u nagradnoj igri pod nazivom “Širokom pomozi, Citroena vozi” u kojoj se mogu osvojiti vrijedne nagrade - motorno vozilo marke Citroen C1, 1.4 HDI, putovanje u Rim za dvije osobe, televizor, hladnjak, karaoke bluetooth zvučnik, bicikl, usisavač, tablet i mobiteli. Trećeplasirani Kakanj domaćin je Radniku koji je u prošlom kolu poražen na svom parketu od Širokog. Momčad Josipa Pandže igra dobro i teško će pobjedu ispustiti iz ruku. Prigodu izlaska iz negativnog niza od pet poraza ima Sloboda koja je domaćin Mladosti iz Mrkonjić Grada. U nedjelju će se u Vogoši najvjerojatnije igrati susret pretposljednje momčadi prvenstva Vogošće i Bosne Royal koja se nalazi u velikim problemima. Predsjednik Upravnog odbora studenata Sead Krupalija očekuje financijsku podršku, a ako ona izostane, ne čeka ih ništa drugo, nego, kako je kazao, ključ u bravu.

Parovi 10. kola, 16. prosinca: Zrinjski – Spars 19.30, Široki – Student 18, Kakanj – Radnik 19, Sloboda – Mladost 19.30, 17. prosinca Vogošća – Bosna Royal.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije