Rukomet: Premijer liga BiH

Zrinjski svladao banjolučki Borac (25:24)

BiH,16.09.2016.Mostar,Dvorana Bijeli brijeg   Prvenstvena rukometna utakmica   Zrinjski _ Borac 25-24 Photo:Stojan Lasic
18.09.2016.
u 08:00

Nakon uspješne proljetne polusezone, pa dobrog starta i boda osvojenoga kod favorizirane Vogošće, Zrinjski je u susretu 2. kola Premijer lige nastavio u istom tonu svladavši favorizirani banjolučki Borac (25:24). U fantastičnom ozračju, koje je u dvorani na Bijelom brijegu stvorilo petstotinjak navijača, Mostarci su protiv doskora neprikosnovenog Borca, u domaćima natjecanjima, izborili za nastavak natjecanja važnu pobjedu. Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri, da bi Zrinjski početkom drugog dijela uspio stići do 2 pogotka prednosti. Međutim, Mostarcima vodstvo nije dugo trajalo jer Banjolučani preokreću i u 41. minuti vode 18:19. Ekipa Zdravka Medić onda je zaigrala za pamćenje u prvom redu obranu. U idućih petnaestak minuta slijedio je preokret i 25:22 vodstvo Zrinjskog. Razdoblje od petnaestak minuta, kada se utakmica lomila, Zrinjski je dobio 7:3 i tako stigao nadomak pobjedi. Gosti koje s klupe vodi crnogorski stručnjak Ratko Đurković s dva uzastopna pogotka smanjuju. Imali su Banjolučani čak i napad za izjednačenje, međutim, udarac Miloša Lončara obranio je domaći vratar Damjan Šarac.

Najučinkovitiji u pobjedničkom sastavu sa 6 pogodaka bio je Bernard Mandarić, kod Banjolučana također 6 pogodaka postigao je Elis Memić. Odigrane su još dvije utakmice 2. kola, Sloga je pobijedila Prijedor 35:31, a Goražde Hercegovinu 32:26. Pobjeda Sloge je utoliko vrednija što se početkom utakmice ozlijedio prvi strijelac Srđan Gavrić.

Njegov izostanak uspješno su nadomjestili Amar Agić s čak 13 i Boris Bosić 9 pogodaka, kod gostiju je bio najučinkovitiji Savić - osam. U susretu povratnika u elitni stupanj Goražda i novaka Hercegovine iz Nevesinja, slavili su domaći 32:26 (15:14). Goraždane su predvodili Armin Marić s 8 i Damir Delić 7 pogodaka, u gostujućem sastavu po 6 puta mrežu su pogodili Vojislav Čabrilo i Martino Kordić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije