košarka

Zrinjski polako vraća staru formu

08.12.2018.
u 08:21

Košarkaši Zrinjskog pobijedili su 80:72 Split u susretu desetog kola 2. regionalne ABA lige. Splićani su bili bolji u prvom poluvremenu i na odmor otišli s tri poena prednosti. U nastavku susreta igrači Hrvoja Vlašića pojačali su agresivnost, zaigrali bolje, a posebice u trećoj dionici što im je na kraju donijelo i zasluženu pobjedu. Treća je to pobjeda mostarske momčadi u ovogodišnjem, drugom po redu, izdanju 2. regionalne ABA lige.

Dodatno samopouzdanje

Pobjeda nad Splitom zasigurno će momčadi Hrvoja Vlašića donijeti novo samopouzdanje pred niz susreta koji ih čekaju, kako u 2. regionalnoj ABA ligi tako i u prvenstvu Bosne i Hercegovine gdje brane naslov prvaka. Od tri međusobna susreta protiv Splićana u Drugoj regionalnoj ligi, Mostarci su pobijedili u oba susreta igrana u Mostaru, a doživjeli poraz na Gripama prošle sezone. Nekoliko košarkaša Zrinjskog ostavilo je jako dobar dojam protiv Splićana, a prije svih Ramljak, Todorović, Miličević, Smajlagić, Sokolović, a u sastavu Splita isticali su se Marčinković i američki košarkaš Cobbins. Nakon Splita, mostarsku momčad čekaju tri teška gostovanja. Najprije u prvenstvu Bosne i Hercegovine u nedjelju su gosti u Mejdanu kod tuzlanske Slobode pa potom Vršcu i Dynamicu u 2. regionalnoj ABA ligi.

Priznanje za Princa

Pobjedom protiv Splita Mostarci su definitivno prebrodili krizu koja ih je jedno vrijeme pratila. Prije samog susreta predsjednik Košarkaškog kluba Zrinjski Dalibor Miloš uručio je bivšem kapetanu Vedranu Princu, koji je prestao s aktivnim igranjem, majicu s brojem 200 kao dar za toliko odigranih utakmica za matični klub i 1500 postignutih poena.

Drugi bh. klub u 2. regionalnoj ABA ligi Spars još je ranije odigrao susret desetog kola. Igrači Marka Trbića poraženi su u Domžalama od Heliosa u najslabijoj igri prikazanoj ove sezone u tom natjecanju.

Rezultati 10. kola: Zrinjski – Split 80:72, Helios – Spars 76:69, Primorska – Dynamic 82:67, Lovćen - Vršac 81:66, Borac – Rogaška 89:84, MZT – Sutjeska 94:73.

Poredak: Primorska 10-0, MZT i Spars 7-3, Lovćen 6-4, Split i Borac 5-5, Dynamic, Rogaška, Helios i Sutjeska 4-6, Zrinjski 3-7, Vršac 1-9.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije