Rukomet

Zrinjski ovjerio ostanak u ligi, Krajina bolja i od Vogošće

25.04.2016.
u 07:00

Činjenica da ispada skoro trećina lige, učinila je završnicu ligaškog dijela rukometnog prvenstva zanimljivom, nepredvidivom, a ima i sumnjičavaca.

Iznenađenja

Iz kola u kolo događaju se iznenađenja, a posebice je u završnici goropadna Krajina iz Cazina. Ljuti Krajišnici nakon što su i doslovce rasturili ove sezone neuhvatljivi Izviđač, uspjeli su na pleća oboriti i drugoplasiranu Vogošću. Međutim, zahvaljujući odličnom ulazu u drugi dio sezone, kolo prije kraja Zrinjski je prebrodio sve brige oko ostanka. I ne samo to, Mostarci su u drugom dijelu sezone već osvojili fantastičnih 29 bodova, da su u sličnoj formi odradili prvu dionicu bili bi sudionici doigravanja, a ne borbe za opstanak! U važnoj, pobjedniku je uspjeh jamčio opstanak, za igru teškoj utakmici Zrinjski je uspio nadigrati visočke “šofere” 29:26, poluvrijeme 14:12. Žepčak Matej Sarajlić s osam i Mandarić sa šest pogodaka predvodili su strijelce domaćina, kod gostiju najučinkovitiji bio je Burić, također, šest pogodaka. Iako je pobijedio s uvjerljivih 37:21, Izviđač nije uspio poslije loše igre u Cazinu ohrabriti svoje pristaše uoči doigravanja. Naime, ekipa Prijedora došla je prepolovljena, pa su umjesto standardnih igrača na teren istrčali poletarci, još mlađi od pojedinaca iz domaćeg sastava kao što su 15-godišnjaci Aljoša Cvijić koji je postigao dva i Viktor Šerbula koji je postigao jedan pogodak. Sve je bilo riješeno već u prvom dijelu kada su domaći ostvarili nevjerojatnu prednost 17:4!? Strijelce Izviđača predvodio je Josip Ereš s 8 pogodaka koliko je postigao i Srđan Savić u gostujućem sastavu. U za obje ekipe presudnoj utakmici najveće razočarenje sezone Čelik, uspio je savladati Gračanicu i tako joj izvaditi kartu za niži rang. Zeničani su slavili 31:29 (15:10) zahvaljujući, prije svega, raspoloženom Davoru Kadiću - 12 pogodaka.

Puno gledalište

Ohrabrena pobjedom protiv Izviđača, cazinska Krajina nošena kao i obično punim gledalištem, uspjela je nadigrati i drugoplasiranu Vogošću 35:33 (14:17), u prvom redu zahvaljujući fanatičnoj borbenosti u nastavku utakmice. Strijelce domaćih ponovno je predvodio Ismir Salkić 11, dok je Danijel Mijatović pogodio osam puta. Sloga je pobjedom u susjedskom derbiju protiv Dervente, 25:20 (16:10), izbila na vrlo dobru 4. poziciju. Strijelce domaćih koji su tijekom cijele utakmice, osim prvih 10-ak minuta nastavka, kontrolirali igru i rezultat, predvodio je Bosić s 9, kod gostiju Pekić je postigao osam pogodaka.

Rezultati 29. kola: Krajina - Vogošća 35:33, Izviđač - Prijedor 37:21, Maglaj - Konjuh 40:30, Zrinjski - Bosna (V) 29:26, Čelik - Gračanica 31:29, Bosna (S) - Sloboda 31:23, Sloga - Derventa 25:20,Igman - Gradačac 0:10 bb. 
Poredak, Izviđač 78, Vogošća 70, Maglaj 62, Sloga 49(28), Derventa 47, Prijedor 44, Konjuh 43, Zrinjski 42, Krajina 39, Bosna (V) 38, Bosna (S) 38, Čelik 36(28), Gračanica 33, Gradačac 28, Sloboda 17, Igman 16 bodova. U zadnjem, 29. kolu ligaškog dijela igraju: Derventa – Zrinjski, Konjuh – Izviđač, Gračanica - Bosna (S), Vogošća – Igman, Gradačac – Čelik, Sloboda – Sloga, Bosna (V) – Maglaj, Prijedor – Krajina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?