Igman je Zrinjskom bio lagan plijen

Zrinjski nastavio s dobrom serijom rezultata: Slavili s 2:0 protiv Igmana

Zrinjski
HŠK Zrinjski
01.10.2023.
u 17:06

U utakmici 9. kola Premijer lige BiH sastali su se danas u Konjicu Igman i Zrinjski, a aktualni prvak BiH slavio je s 2:0 i tako nastavio s dobrom serijom rezultata.

Iako je iza njih teška utakmica u Tuzli, a već za nekoliko dana gostuju Aston Villi u 2. kolu Konferencijske lige, nogometaši Zrinjskog bili su uspješni na gostovanju u Konjicu, gdje su s dva gola stigli do sigurne pobjede.

Prvi je prema golu Igmana pucao Kiš, no njegov udarac iz slobodnjaka sa oko 25 metara odlazi pored gola, ali se ubrzo upisao u strijelce. Nakon duplog pasa sa Bilbijom, Kiš u 11. minuti pogađa mrežu Igmana, piše Sportsport.

Dobra akcija Igmana viđena je u 19. minuti, glavom je na kraju pokušao Oremuš, no obranio mu je udarac Marić. Bilbija uzvraća, s nekoliko metara šutira nakon ubačaja Malekinušića, ali je Hamzić obranio.

Gužva je u 37. minuti nastala pred golom Zrinjskog, Đorić je vratio Ramiću, golman Zrinjskog reagira i prilikom intervencije pada na Ramića, Abandić svira prekršaj za Zrinjski, a onda se čuju žestoki prosvjedi s tribina.

U 40. minuti velika šansa za Igman, ali je udarac Dupovca glavom sa par metara zaustavio Marić, a zatim propada još jedna dobra šansa domaćih nogometaša.

Kada već ne koriste svoje šanse, uslijedila je kazna prije samog odlaska na odmor. Opet je Bilbija asistent i opet je Kiš strijelac. Na početku drugog dijela Ramić nije iskoristio grešku obrane gostiju, pa je ostalo 2:0.

Ako je Igman i vjerovao u povratak, definitivno je sve bilo gotovo u 65. minuti kada je Buturović isključen zbog dva žuta kartona, a s igračem manje u polju protiv Zrinjskog nemoguće je stići 0:2. Nisu se naravno predavali u Igmanu, ali do kraja utakmice je Zrinjski imao dvije šanse i mogao je i uvjerljivije slaviti.

Ovom se pobjedom Zrinjski popeo na četvrto mjesto s 15 bodova, te je na tri boda od vodećeg Borca, a na bod od Sarajeva (koje ima utakmicu više) i Širokog Brijega. Igman je na 10. mjestu sa 9 bodova, malo iznad opasne zone. Ono što ih brine je to što su u seriji od šest poraza i ne nazire se kraj agoniji.

Plemiće u narednom kolu očekuje uvjetno rečeno lakši posao jer im u goste stiže Sloga, dok će Igman na Pecari pokušati izbjeći već šesti uzastopni poraz nakon što je sezonu otvorio s tri pobjede.

U drugoj danas odigranoj utakmici GOŠK je slavio u Doboju protiv Sloge, a večeras se igra zanimljiv duel između Borca i Veleža, dok će se kolo kompletirati sutra duelom Željezničara i Širokog Brijega.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije