Košarka

Zrinjski i Široki upisali pobjede u gostima

29.01.2018.
u 07:00

Košarkaši Zrinjskog i Širokog u 16. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine bez mnogo napora upisali su nove prvenstvene pobjede. I jednoj i drugoj momčadi uspjelo je upisati gostujuće bodove. Zrinjski je slavio u Vogošći 93:73, dok je Široki nadigrao Bošnjaka 85:61 u Hadžićima.

Učvrstili se na prvom mjestu

Mostarci su se učvrstili na vodećoj poziciji, dok Široki osmom prvenstvenom pobjedom postaje najozbiljniji kandidat za osvajanje 5. mjesta i nastavak natjecanja u Ligi za prvaka. Mostarci su i protiv Vogošće igrali bez Ramljaka, a u igri momčadi trenera Hrvoja Vlašića isticali su se Brummitt, Igrutinović, Demić i novopridošli Smajlagić. U sastavu Vogošće dobro su utakmicu odigrali Warner, Mustafica i Fazlić.

Širokobriježani su pod imperativom pobjede doputovali u Hadžiće i taj su pritisak imali u prvoj četvrtini koju je domaćin dobio sa četiri poena prednosti. No, u nastavku gosti su zaigrali dobro i iz minute u minutu povećavali prednosti do konačnih 24 poena viška. U redovima solidnih gostiju najbolji je bio centar Lončar, te Amerikanac Cromer. Vrlo uzbudljiva utakmica odigrana je u Tuzli gdje je Sloboda u samoj završnici slomila otpor Kakanja i slavila 87:84. Za Tuzlake je utakmica protiv sastava Josipa Pandže bila biti ili ne biti.

S pobjedom su ostali u igri za peto mjesto i Ligu za prvaka, a da su doživjeli poraz njihovi izgledi potpuno bi nestali. Četerdeset i osam sekundi prije kraja kada je Kakanj imao tri poena prednosti izgledalo je da od pobjede Tuzlaka neće biti ništa.

Bučno navijanje

No, domaći košarkaši ponajviše zahvaljujući Rikalu i uz bučno navijanje svojih navijača uspjeli napraviti niz od 6:0 i upisati značajnu pobjedu. Uz Rikala u sastavu Slobode isticali su se košarkaši Hasandić, Čampara i Petrov, a kod Kaknja Zahiragić, Dedić i Muflizović.

Rezultati 16. kola: Vogošća – Zrinjski 73:93, Bošnjak – Široki 61:85, Sloboda – Kakanj 87:84, Bosna – radnik sinoć, Mladost – Student sinoć.

Poredak: Zrinjski 13-1, Spars 11-3, Bosna i Kakanj 9-5, Široki 8-6, Student 7-7, Mladost i Sloboda 6-8, Radnik 5-9, Vogošća i Bošnjak 2-13.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije