Ždrijep Kup BiH

Zrinjski i Široki Brijeg sastaju se već u četvrtfinalu

BiH,05.11.16.Mostar,Stadion Bijeli brijeg  Prvenstvena utakmica   Zrinjski - Siroki Photo:Stojan Lasic
23.02.2017.
u 09:00

U Vogošći su izvučeni parovi četvrtzavršnice Kupa BiH: Sarajevo - Travnik, Radnik - Željezničar, Mladost D/K - Bosna Sema i Zrinjski - Široki Brijeg. Na prvi, drugi, i svaki sljedeći pogled teško je prognozirati pobjednike. Čini se kako je prvi kandidat za polufinale Sarajevo protiv “federalca” Travnika.

Neizvjesnost

Bit će neizvjesno i u sudaru aktualnog pobjednika Kupa Radnika i Željezničara. Međusobno, Radnik je znao iznenaditi, pa je u prvenstvu 2015./16. slavio na Grbavici 2:1, a Željezničar istim rezultatom uzvratio u Bijeljini. Možda se razlog ovakvih rezultata krije u treneru. Radnik je lani vodio Slavko Petrović, a on je sada na klupi Željezničara. Mladost D/K je blagi favorit u dvoboju protiv Bosna Seme.

Šlager četvrtzavršnice ipak je susret Zrinjski - Široki Brijeg. Zrinjski je na izvlačenju u Vogošći predstavljao Mario Pandža koji je rekao:

- U prvom nam je planu prvenstvo, ali bilo bi lijepo u Kupu otići što dalje, najbolje do kraja. Neće biti lako protiv Širokog Brijega, ali neka procjenu o izgledima kaže trener Ivica Barbarić:

- Trenutačno su nam misli usmjerene na prvenstveni nastup protiv Čelika u Zenici, ali i Kup je blizu... Koga smo izvukli? Široki? Ne bih o postocima vezanim uz prolaz, ali želimo izboriti prolaz u dva susreta. Volio bih i nadam se viteškoj borbi, navijanju u sportskom duhu, bez ružnih repova, bio je smiren komentar trenera koji je drugi put sjeo na klupu Zrinjskog, a dva je puta bio i trener Širokobriježana.

- Svejedno nam je bilo koga ćemo izvući, nismo bili u prigodi birati. Zrinjski i Široki su susjedi, odlično se poznaju. Po meni su izgledi 50:50 posto. Kao trener Splita, sjećam se dviju utakmica protiv Mostaraca, 1:0 pobjede i 1:3 poraza. Zrinjski je jak, ali u dvije utakmice i mi možemo slaviti, izjavio je trener Širokobriježana Goran Sablić.

Prvi susreti 8. ožujka

Nekoliko je zadnjih utakmica Zrinjskog i Širokog Brijega ocijenjeno kao susreti “za prste polizati”. Bilo je dobrih igara, izgaranja u borbi za svaku loptu i “centimetar trave”, pogodaka, preokreta, žestokog navijanja. Nema razloga da tako ne bude i ovaj put te da sve prođe na pravi sportski način. I - neka bolji pobijedi.

Prvi susreti četvrtzavršnice igrat će se 8. ožujka u 15 ili 18 sati. Uzvrati su 15. ožujka (također u 15 ili 18 sati). U slučaju da ne bude pobjednika u regularnom dijelu susreta, odmah se izvode jedanaesterci.

Izvučeni su i parovi Juniorskog kupa. Sastaju se: Orašje - Željezničar Bl., Zvijezda - Široki Brijeg, Radnik - Sarajevo i Krupa - Troglav. Igraju se dvije utakmice (8. i 15. ožujka, 15 sati). U četvrtzavršnici Kupa BiH za žene igrat će: Mladost Nević Polje - Emina, Radnik Bumerang - Lokomotiva (B), Čelik - Modriča i Sloga Kakmuž - SFK 2000 Sarajevo. Igra se jedna utakmica, nema uzvrata (15. ožujka).•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?