Zrinjski - Sarajevo 2:2:

Zrinjski i Sarajevo u Mostaru podijelili bodove

Foto: Stojan Lasić
1/4
10.11.2018.
u 18:43

Ekipe Zrinjskog i Sarajeva u Mostaru su odigrale odličnu utakmicu u derbiju 17. kola Premijer lige BiH, a konačni rezultat na stadionu Pod Bijelim brijegom glasio je 2:2.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izuzetno napadačkoj igri i s jedne i s druge strane. Sarajevo je imalo prvu priliku u drugoj minuti kada je Krste Velkoski pucao iz slobodnog udarca, ali lopta nije pronašla nijednog njegovog suigrača, da bi tri minute nakon toga Dalibor Veselinović umalo doveo Plemiće u vodstvo kada je glavom pogodio samo stativu, piše Klix.ba.  

Isti igrač je imao novu priliku u osmoj minuti kada je malo zakasnio na udarac Ognjena Todorovića s lijeve strane, ali u 11. minuti spasa za Sarajevo nije bilo i Zrinjski je stigao u vodstvo. 

Todorović je dodao do Bilbije, a najbolji strijelac Premijer lige BiH postiže 13. pogodak za veliko slavlje domaćih navijača na stadionu Pod Bijelim brijegom. 

Ovo je za Bilbiju bila 100. utakmica u dresu Zrinjskog zbog čega je prije početka utakmice dobio poklon od čelnika kluba, a u dresu Plemića osvojio je tri naslova prvaka i već godinama važi za jednog od najboljih igrača domaćeg prvenstva. 

Sarajevo je odmah krenulo po izjednačenje, ali je Hebibović ubrzo pogodio stativu, da bi Velkoski u 30. minuti iz slobodnog udarca šutirao malo pored stative golmana Ivana Brkića. Bilbija je odmah na drugoj strani imao novu priliku, ali se spetljao ispred gola Kovačevića, a posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Ahmetović koji je pogodio prečku.

Za razliku od prvog, drugo poluvremene na početku nije donijelo lijep nogomet za publiku kao što je to bio slučaj u prvih 45 minuta. Nakon oprezne igre i s jedne i s druge strane, Jakovljević je pogriješio u 60. minuta, a nakon toga Barišić ruši Ahmetovića i sudac Bjelica pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator bio je Krste Velkoski koji je poravnao rezultat na 1:1. 

Deset minuta nakon toga, Bordo ekipa u potpunosti je šokirala domaće navijače. Velkoski je pucao iz kornera s lijeve strane, lopta je išla u ruke domaćem golmanu Brkiću koji pravi veliku grešku, ispušta loptu iz ruku i spušta je do Adukora koji pogađa za 1:2 i veliko slavlje gostujućih igrača i navijača. 

Zrinjski je svim silama krenuo u napad. U 80. minuti sudac Bjelica drugi put pokazuje na bijelu točku nakon dula Nihada Mujakića i Dalibora Veselinovića, a Nemanja Bilbija postiže drugi pogodak na ovoj utakmici i tako vraća stvari na početak. 

Adukor je u 87. minuti imao novu priliku da Sarajevo donese u vodstvo, ali nije uspio pogoditi mrežu Brkića, da bi opasan udarac Todorovića na drugoj strani obranio Kovačević.

Nakon ovog kola, Sarajevo ostaje lider Premijer lige BiH sa pet bodova više od Zrinjskog i devet više od Željezničara koji svoju utakmicu ovog kola igra u nedjelju protiv Tuzla Cityja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije