rukomet

Zrinjski i Bosna dobro “trgovali” u stanci

lopta
06.02.2016.
u 07:00

Uz završnicu rukometnog prvenstva Europe počeo je i nastavak prvenstva BiH. Hercegovački klubovi Zrinjski i Izviđač u drugi dio sezone krenuli su pobjedama, pri čemu je posebice važna pobjeda Mostaraca.

Doveli Pavlaka

Zrinjski, kojem je u prijelaznom roku pristupilo nekoliko igrača, među kojima je najpoznatiji Ante Pavlak iz Izviđača, uvjerljivo je porazio skoro otpisanu tuzlansku Slobodu 34:22, pri čemu je upravo Pavlak s 11 (!) pogodaka predvodio strijelce, slijedio ga je Matej Sarajlić sa sedam, dok je kod Tuzlaka Edin Mujić, također, sedam puta zatresao mrežu. Pobjedom je krenula još jedna ekipa iz “donjeg doma”, sarajevska Bosna, koja je također uvjerljivo 27:15 (12:6) savladala Gradačac. S obzirom na brojna pojačanja među kojima je i Čapljinac Martino Kordić, pobjeda Bosne nije predstavljala iznenađenje, međutim, uvjerljive pobjede Zrinjskog i “studenata” najavile su žestoku borbu za opstanak. S obzirom da su obje momčadi u prijelaznom roku, posebice Bosna, angažirale brojne prinove, za očekivati je da će ta dva renomirana kluba igrati značajniju ulogu nego jesenas. Za one koji su pratili utakmicu Izviđača i visočke Bosne, ostaje dojam da će u nastavku prvenstva trener “skauta” Zdenko Grbavac najviše problema imati s ozbiljnošću ekipe.

Tjelesna sprema

Ostao je dojam da su mlađahni “izviđači” podcijenili Visočake koji su se dobro držali 40-ak minuta, pali su tek u finišu, pri čemu je odlučivala i tjelesna sprema koja je išla u prilog domaćoj momčadi.

U svakom slučaju, konačnih 35:26 plod je bolje završnice. Strijelce domaćih predvodili su Matej Hrstić s osam, Kristijan Jarak dao je pet, dok su kod gostiju prednjačili Nedžad Imamagić s osam i Emir Omanović sa šest pogodaka. Kod Iziviđača vrijedi spomenuti i vratare – Ivankovića koji je uz 11 obrana “skinuo” i jedan sedmerac te Ereša s tri obrane. Od ostalih rezultata treba svakako izdvojiti pobjedu Maglaja protiv izravnog konkurenta za treće mjesto i doigravanje, Dervente. Inače, prvi susret 17. kola sinoć su igrali Gradačac i Sloga, dok će danas na teren izići Čelik - Vogošća (15.30 sati / BHT 1), Igman - Bosna (18.30), Gračanica - Zrinjski (18), Derventa - Izviđač (19).

Poredak: Izviđač 45, Vogošća 45, Maglaj 34, Derventa 31, Čelik 27, Sloga 27, Prijedor 23, Konjuh 21, Gračanica 19, Krajina 19, Bosna (V) 16, Zrinjski 16, Bosna (S) 16, Gradačac 15, Igman 15, Sloboda 10 bodova.

Rezultati 16. kola: Izviđač – Bosna (V) 35:26, Zrinjski – Sloboda 34:22, Vogošća – Prijedor 32:25, Sloga – Gračanica 29:28, Krajina – Konjuh 28:25, Maglaj – Derventa 32:26, Čelik – Igman 37:28, Bosna (S) – Gradačac 27:15. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije