Premijer liga BiH

​Zrinjski golom u 93. minuti slavio na Tušnju

sportsport.ba
24.11.2018.
u 15:06

Zrinjski je u susretu 18. kola Premijer lige BiH svladao Tuzla City na Tušnju rezultatom 1:2. Osim u uvodnim minutama kada je Tuzla City kontrolirao igru, Zrinjski je u ostatku prvog dijela imao kontrolu nad utakmicom i samo je golman Adis Nurković zaslužan što Plemići nisu poveli nakon dobrih pokušaja Barišića iz Čirjaka, piše Sportsport.ba.

Međutim, u 21. minuti ni Nurković ništa nije mogao napraviti. Edin Rustemović je odlično šutirao iz slobodnog udarca i pogodio je mrežu domaćeg tima za prednost Zrinjskog od 0:1.

Bez većih problema su gosti potom održavali prednost. Tuzla nije napravila ništa pred golom gostiju i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Zrinjski je zaprijetio i na otvaranju drugog dijela. Bekić je izašao sam pred Nurkovića, ali umjesto mreže pogodio je Nurkovića i propala je odlična prilika. 

Potom je u 61. minuti okvir gola spasio Tuzlake. Dobro je šutirao Perišić sa vrha kaznenog prostora, ali nije imao sreće.

Plemići su zatim umirili igru. Nisu dopustili domaćim gotovo ništa, ali u 76. minuti Tuzla City ipak dolazi do gola. Samo što je ušao u igru Vukmirović je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

U nadoknadi utakmice Zrinjski je stigao do pobjede. Hairilahović je šutirao, lopta pogađa u glavu Stjepanovića i završava u mreži za pobjedu Plemića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije