Košarka

Zrinjski bez imperativa gostuje Igokei

16.05.2018.
u 10:00

Večeras će se u Laktašima s početkom u 20.15 sati u drugom susretu finalnog niza za dvadeset i prvog košarkaškog prvaka BiH boriti domaćin Igokea i Zrinjski iz Mostara.

Igokea još uvijek favorit

Zrinjski je pobjedom u prvom susretu 73:67 poveo 1:0 i kao rijetko koja momčad u BiH proteklih sezona uspio u tako kratkom roku, kroz Ligu za prvaka i doigravanje, tri puta slaviti protiv šesterostrukog prvaka BiH, od kojih je pet posljednjih naslova u Laktaše stiglo u nizu. Ni najveći optimisti nisu očekivali ovogodišnji pozitivan omjer Mostaraca u srazu sa stalnim sudionikom regionalne ABA 1 košarkaške lige. Bez obzira na veliki uspjeh Mostarca i njihove dobre igre i dalje je momčad, još uvijek neprovjerenog trenera Igokee, Žarka Milakovića veliki favorit. Međutim, po onome kako Zrinjski igra i kako je vođen s klupe, neće biti čudo ako se domognu i naslova prvaka BiH. Za razliku od njih, čini se, ma koliko to bilo i nebitno, Igokea sigurnim ostvarenjem ABA 1 lige igra malo opuštenije i s manje motiva. Prema tome, rastu izgledi Mostaraca da će stići do povijesnog cilja. Trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić unatoč tome svemu i dalje misli kako je Igokea favorit i dodaje.

- Očekuje nas teška utakmica i domaćin koji sigurno ima svoje motive nakon ovoga poraza u Mostaru. Mi smo analizirali prvu utakmicu, povukli neke zaključke te u ovom kratkom vremenu ispravili sve što nije bilo dobro. Idemo u Laktaše suprotstaviti se dobrom obranom i skokovima, ali sigurno da će nam trebati napadačka uspješnost te ćemo kroz sve to polako tražiti svoju šansu. Ako dulje budemo u utakmici i držali neizvjesnost, bit će to sigurno veliki plus za nas - istaknuo je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić kome uspješno s klupe pomažu Tihomir Mustapić i Miran Pehar.

Košarkaš Ivan Miličević vjeruje u svoju momčad koja u susret ulazi potpuno rasterećeno nakon domaće pobjede.  

- Igokea je favorit. Očekuje nas još jedna teška utakmica u Laktašima. Nakon naše pobjede, u večerašnju utakmicu ulazimo rasterećeni. Vjerujem u momčad pa neka bolji pobijedi - rekao je Ivan Miličević.

Struka Zrinjskog jača

U sastavu iz Laktaša, unatoč tome što su ih Mostarci tri puta ove sezone nadigrali, vjeruju kako mogu ne samo pobijediti, nego i obraniti naslov. Također, znaju dobro kako između njih nema nikakvih nepoznanica i bitnih trenerskih nadmudrivanja koja mogu donijeti prevagu kod konačnog rezultata. Bez obzira što se u Igokei, nakon odlaska trenera Dragana Bajića manje priča, ali su svjesni kako je i stožer Mostaraca objektivno jači i iskusniji od njihovog. U svakom slučaju, iz Igokee poručuju kako neće ponoviti neke slabe strane uočene u njihovim posljednjim susretima, a prije svega odigrati lošije u završnici i omogućiti protivniku da ih nadigra u toj fazi igre. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije