Gacko osiguralo "majstoricu"

ŽOK Gacko opasno zaprijetio prvaku

21.04.2022.
u 16:30

Odbojkaško doigravanje ušlo je u samu završnicu. U ženskoj konkurenciji zanimljivije je nego što se ranije očekivalo, piše Večernji list BiH. Naime, mali izgledi davani su Gacku u sudaru s Bimal Jedinstvom, vjerojatno najdominantnijim prvakom kada je u pitanju bilo koji ekipni sport u našoj zemlji.

Neprikosnovene u BiH

Podsjećamo, Brčanke su neprikosnovene vladarice bh. odbojkaških parketa, prvakinje su 14 puta uzastopno! U ligaškom dijelu prvenstva oba puta uvjerljivo s po 3:0 svladale su ekipu Gacka. Dalje, Bimal Jedinstvo je u ligaškom dijelu prvenstva ostvarilo svih 18 pobjeda, s tim što je jedna 3:2 bila protiv Jahorine, a jedna 3:1 tuzlanske Slobode.

Brčanke su, dakle, gazile bez milosti, i to godinama. Zadnju utakmicu protiv Gacka Bimal Jedinstvo izgubilo je još u sezoni 2015./2016., kada su u četvrtom kolu Gačanke na svom parketu slavile s 3:1. Nakon toga više popusta nije bilo, "brčanske princeze", kako im tepaju navijači, redom su pobjeđivale, kako u prvenstvu tako i u entitetskom i Kupu BiH.

Ukupno petnaestak pobjeda u nizu, pa je zato poraz od 0:3 ove sezone veliko rezultatsko iznenađenje. Bimal Jedinstvo je i dalje veliki favorit za novi naslov prvaka BiH, ali ostaje činjenica kako u domaćem natjecanju nije kao do sada neprikosnoveno. Tko zna, možda se ove sezone može dogoditi smjena na vrhu.

Da bi u ženskom finalu moglo biti zanimljivije od očekivanja, dalo se naslutiti već po prvoj utakmici koju su Brčanke dobile 3:1, po setovima 25:17, 24:26, 25:21 i 25:18. U uzvratu Gacko - Bimal Jedinstvo također 3:1, po setovima 25:20, 25:20, 21:25 i 25:16, za Gacko. Uglavnom, Bimal Jedinstvo je u prethodne 22 utakmice, ligaški dio prvenstva i dva kola doigravanja, izgubilo samo tri seta, a u dvije utakmice finala doigravanja čak četiri.

Finale u TV prijenosu

Je li moguće iznenađenje, pitaju se ljubitelji odbojke, ne samo navijači Gačanki nego svi koji prate bh. odbojku? Treća odlučujuća utakmica finala doigravanja između Bimal Jedinstva i Gacka igrat će se u Brčkom u subotu uz izravni TV prijenos na BHRT-u. U svakom slučaju, ljubitelje odbojke očekuje puno više uzbuđenja nego što se mislilo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?