NAJVAŽNIJA BITKA

Životna drama žene kojoj se divila cijela bivša Jugoslavija: 'Nećete vi mene živu oplakivati'

20.02.2020.
u 18:35

- Za dijagnozu je znala moja obitelj, osim mojih roditelja. Oni su umrli, a nikad nisu saznali za to. Jednostavno sam ih htjela poštedjeti toga stresa jer su već bili dovoljno stari i bolesni.

Raziji Mujanović (52), ponajboljoj europskoj košarkašica svih vremena, dijagnosticiran je karcinom dojke. Srećom, jedna od rijetkih košarkašica koja je primljena u FIBA-inu Kuću slavnih dobila je tu bitku, a sada je ispričala što se dogodilo.

- Mislim da je to nešto najteže, kada mi je priopćena dijagnoza. Ne znate gdje se nalazite kada vam to kažu - rekla je Mujanović u emisiji Ognjena zemlja, a prenose bh. mediji.

Nasreću, Mujanović je dobila i najvažniju utakmicu u životu.

- Za dijagnozu je znala moja obitelj, osim mojih roditelja. Oni su umrli, a nikad nisu saznali za to. Jednostavno sam ih htjela poštedjeti toga stresa jer su već bili dovoljno stari i bolesni. Moja braća, moje sestre i njihove obitelji su znali za to i bili su mi velika podrška.

Obitelj je plakala kada je doznala za dijagnozu, no Mujanović ih je tješila.

- Ja im kažem: pa ja sam živa, nećete vi mene oplakivati živu. Ja ću živjeti i dalje, ja neću umrijeti, budite sigurni, ja ću se izboriti - rekla je te dodala:

- Nisam željela da znaju drugi jer ima zlobnih ljudi koji će prokomentirati nešto ružno ili me oplakivati. Jednostavno sam željela sve to svladati i jednog dana reći da sam pobijedila i taj rak. Toliko sam pobjeda imala, evo i ovu sam dobila.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije