danas trener

Zidane je u finalu Lige prvaka izgubio od - Reala

Zidane
11.05.2017.
u 08:55

Na kraju je završilo očekivano, ali nakon 15-ak minuta činilo se da će biti neviđene drame na Vincente Calderonu. Naime, u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka nogometaši Atletica, koji su u prvom susretu poraženi s glatkih 3:0 na susjednom Santiago Bernabeuu, već u 16. minuti imali su 2:0 vodstvo.

Statični trojac

Atletica Čuda u nogometnu su rijetka, ali se isto tko i događaju, sjetimo se samo što je Barcelona napravila PSG-u u uzvratu. I ovdje je sve mirisalo na senzaciju. Stara je nogometna priča, ako rano zabiješ prvi gol, drugi pada sam, a onda je vatra. I bila je vatra, sve dok Karim Benzema nije prošao po korner liniji uz tri statična stupa Atletica, a Isco odbijanac pospremio u mrežu za 2:1. Tada je postalo jasno da je ovo ipak završena priča, da nova tri pogotka Atletico ne može zabiti.

Luka Modrić smirio je momčad, prodao je par ‘fora’ susjedima, raširio Atletico, Real je držao posjed i samo čekao kraj. Doduše, mogla je ova utakmica i eskalirati jer je opasno zaiskrilo u nekoliko navrata. Iako su susjedi u Madridu, nisu baš u nekim naročitim dobrosusjedskim odnosima, pa je bilo rušenja, gaženja, natezanja, svađa, ali Cüneyt Çakır, turski sudac, sve je to uspio privesti kraju.

Završila je tako jedna lijepa priča Atletico Madrida, ovo je bila posljednja europska utakmica ove momčadi na stadionu Vincente Calderon. Još će za vrijeme jedne utakmice, one u španjolskom prvenstvu kad im dolazi Athletic Bilbao, vozila prolaziti ispod tribine, jedine natkrivene na tom sad već starom stadionu što su osjetili navijači koje je oprao posljednji europski pljusak nekoliko minuta prije kraja. Uskoro će na tom stadionu ‘napadački’ trojac biti TNT, naime, odletjet će sve u zrak, a Atletico Madrid igrat će na svom novom, 16 kilometara od ovog udaljenom stadionu.

Pjesma je ispratila igrače Atletica, ali zapjevali su i dečki i svlačionici Reala, otišli su u finale gdje ih čeka Juventus, snage će odmjeriti 3. lipnja na nacionalnom stadionu u Cardiffu. Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu, opet je bio mozak momčad, znao je kada povući, kada driblati, kada vratiti i sve zaustaviti. Mateo Kovačić ostao je kod Reala na klupi, a zbog oporavka nije za Atletico Kandidirao Šime Vrsaljko.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije