Mali Nogomet

Žepčaci počeli natjecanje mjesnih zajednica

22.07.2017.
u 11:00

Gotovo po tradiciji, najveći broj građana općine Žepče okuplja se na svečanom otvorenju nogometnog turnira mjesnih zajednica općine Žepče. Tako je bilo i ove godine na svečanoj smotri momčadi koje sudjeluju na 7. malonogometnom turniru mjesnih zajednica općine Žepče.
45 dana natjecanja
Više stotina posjetitelja okupilo se na poligonu Osnovne škole Žepče gdje će se u idućih 45 dana odigravati malonogometne utakmice. Općinski načelnik Mato Zovko, koji je svečano otvorio ovogodišnji turnir, kazao je kako je ovaj događaj jedan od rijetkih koji na jednom mjestu okupi građane svih uzrasta, kako muškarce tako i žene.
- Žepče živi u tih 40-ak dana i svakodnevna priča vrti se oko malog nogometa. To mi je najdraže doba godine, a vjerujem i svim mojim sugrađanima, kazao je općinski načelnik i poručio kako je ova Općina uvijek bila sa sportskim duhom. Nakon toga je i predsjednik Sportskog saveza općine Žepče, Vlado Lučić, pozdravio sve prisutne, a momčadima poželio sreću. Pred punim tribinama započeli su susreti natjecanja po skupinama. Prva utakmica je odigrana između mjesnih zajednica Begov Han i Novog Naselja, a završena je pobjedom mjesne zajednice Begov Han. Nakon toga su odigrane još dvije utakmice mjesne zajednice Gornja Ozimica - mjesne zajednice Želeća 5:0 i mjesne zajednice Žepče - mjesne zajednice Matina 4:1.
Velik broj sudionika
Turnir će se igrati do 13. kolovoza i okupio je 29 momčadi koje su raspoređene u 8 skupina. Utakmice se odigravaju tri dana u tjednu u večernjim satima, a za pobjednike od prvog do četvrtog mjesta su osigurane prigodne novčane nagrade od 1500 do 150 maraka. Po tom segmentu se ove natjecanje i razlikuje od natjecanja liga mjesnih zajednica u Hercegovini, gdje je riječ o natjecanjima koja se igraju samo za sportski prestiž. Žepče ne sudjeluje na završnici Lige Hercegovine na kojoj će i ove godine predstavnici 10 hercegovačkih gradova i općina sudjelovati na finalnoj završnici u Širokom Brijegu. Bez obzira na sve isti recept na malo drugačiji način zaživio je u Žepču, a interes publike je najbolji argument kako je tu riječ o zdravom projektu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?