nogomet

Željo počeo pripreme, Sarajevo starta danas

zeljo
11.01.2017.
u 09:00

Igrači Željezničara jučer su jedan po jedan ulazili i izlazili iz poliklinike Atrijum, gdje su obavili liječničke preglede. Opći dojam je kako su plavi na početak priprema stigli u optimalnom stanju. Podsjetimo, momčad Željezničara početkom prosinca odradila je posljednji zajednički trening, a u međuvremenu su se igrači pripremali individualno. Danas će trener Slavko Petrović provjeriti koliko su igrači ispoštovali njegov program, a onda će ih izvesti na prvi trening.

Odlazak u toplije krajeve

- Na putu sam prema Sarajevu i u srijedu ćemo donijeti odluku. Vjerojatno ćemo ići u toplije krajeve, ali najprije se moram konzultirati s ljudima iz kluba, rekao nam je Petrović, koji je na putu iz Beograda svratio do Bijeljine, gdje je imao namjeru odvesti ekipu, ali...

- I ovdje je hladno. Bilo je -12, tako da ništa ne bismo dobili da dođemo u Bijeljinu, kaže Petrović, koji će u Etno-selu Stanišić imati generalku na plastici pred početak sezone, s obzirom na to da plavi na otvaranju proljeća gostuju kod Krupe, koja svoje utakmice igra na umjetnoj podlozi.

Na današnjoj prozivci i prvom treningu od novaka će se pojaviti tek Adnan Bobić te povratnik Zajko Zeba, a očekuje se dolazak i Gorana Zakarića. Očekuje se da ekipu pojačaju i još dva igrača, i to stoper i lijevi bek, a nije isključen ni dolazak još jednog krilnog igrača, s obzirom na to da Križman ima nekoliko ponuda za nastavak karijere te je izrazio želju za odlaskom.

Svoje pripreme danas će u klupskim prostorijama početi i igrači Sarajeva. Na prvom okupljanju u novoj godini trener Sarajeva Mehmed Janjoš trebao bi imati na raspolaganju 25 igrača i još 3 juniora. Sigurno je da će na pripreme ići talentirani napadač Nedim Hadžić (17), koji je najbolji strijelac juniorske Premijer lige BiH s 23 gola. Do sada je od novih igrača dogovoren dolazak doskorašnjeg veznjaka Olimpika Sanjina Lelića (19), a vratar Emir Plakalo vraća se s posudbe iz Metalleghea BSI.

Kadar

Stručni stožer bordo momčadi računa na kadar koji je završio na 2. mjestu jesenski dio prvenstva i prošao u četvrtfinale Kupa. Igrači ovog premijerligaša obavit će liječničke preglede i testiranja sutra, kada će biti održan i prvi trening na pomoćnom terenu stadiona “Asim Ferhatović-Hase” u 14 sati i petak. Jesenski doprvak trenirat će do ponedjeljka na koševskom stadionu, kada će nastaviti rad u klupskom TC-u u Butmiru. Druga faza priprema predviđena je u Čitluku od 21. do 29. siječnja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije