Sloboda - Željezničar

Željezničar ne odustaje od finala Kupa

20.04.2016.
u 09:00

Plavi će na Tušnju juriti zaostatak od 2:1 s Grbavice, a to znači da će morati postići dva pogotka. Dvoboj između Slobode i Širokog, koji je završen 0:3, pokazao je da Tuzlaci nisu neranjivi na domaćem terenu, a upravo je ovaj susret Mulalić iskoristio kao motivaciju za svoje igrače.

Nema spavanja

- Drago mi je što su moji igrači vidjeli kako se može doći do rezultata. Nije nitko u bh. nogometu toliko dominantan da može reći kako će sigurno proći dalje, smatra Mulalić i dodaje kako prvi susret nije mjerilo odnosa snaga na terenu, niti je mjerilo poraz Slobode od Širokog.

- Na Grbavici smo protiv Slobode imali dva “spavanja”, a oni su protiv Širokog imali tri. Ne vjerujem kako će ovaj put netko prespavati jer je ulog veliki.

I Husref Musemić i ja imamo na raspolaganju gotovo sve nogometaše te ćemo pokušati dobiti i plasirati se u finale. Rekao sam odmah nakon prvog susreta protiv Slobode kako Kup za nas nije izgubljen dok ne prođe i tih tušanjskih 90 minuta Kupa BiH.

Trener tima s Grbavice kaže kako će susret biti jako težak, ali će njegovi igrači morati dati sve od sebe, bez razmišljanja o derbiju protiv Sarajeva.

- Prvo Sloboda pa onda Sarajevo. Imamo četiri dana između te dvije utakmice za oporavak i pripremu za derbi, koji me sad i ne zanima mnogo.

I za Slobodu će ovo biti drugačija utakmica nego ona protiv Širokog ili ona na Grbavici, s tim što ne vjerujem kako će se otvoriti. Volio bih kada bi nas napali, ali mislim da će se braniti, smatra Mulalić, pred čijom ekipom je iznimno težak raspored.

Zahtjevan raspored

Danas igraju protiv Slobode, zatim u nedjelju vječiti derbi protiv Sarajeva, koji bi mogao odlučiti europskog putnika kroz prvenstvo, a onda na Grbavici dočekuju Zrinjski.

- Sve gore od goreg, ali, kao što sam već ranije rekao, fokusirani smo na prvu sljedeću utakmicu, a to je Sloboda, dodaje trener Želje, koji ne može računati samo na Srđana Stanića koji je već nastupao u Kupu Bosne i Hercegovine za momčad Olimpica.

- Vraćaju nam se Blagojević i Memija. Tiagu i Đermanoviću nedostaje treninga, ali će biti u konkurenciji, kao i svi ostali - tvrdi Mulalić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije