Europska liga

Željezničar blagi favorit na papiru

29.06.2017.
u 10:00

Željezničar u susret protiv Zete (večeras od 20.45 sati) ulazi kao blagi favorit, ali na papiru stvari izgledaju drugačije. Plavi su, u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su bili drugi, slabiji, a dolasci Daniela Graovca, Asima Zeca i Dženana Zajmovića, koji su stekli pravo nastupa u Europi, nedostatni su da bi nadoknadili odlazak Miroslava Stevanovića ili Semira Kerle i Samira Bekrića. Sinan Ramović, koji je stigao iz Mladosti nije ni prijavljen jer je ozlijeđen, a slična situacije je i s Ivanom Crnovom koji je i prošle sezone muku mučio s ozljedama, a nastavio je i pred početak ove. Slavko Petrović, samim tim, nema mnogo izbora, pa će na teren poslati vjerojatno ekipu s Kjosevskim na golu, Stevanbović, Stanić, Bogičević i Graovac bi trebali igrati u obrani, a Blagojević, Marković, Zeba, Zakarić i Zec u veznom redu, dok bi najistureniji trebao biti Ivan Lendrić koji je i sam na pragu odlaska. Ova ekipa je, koliko toliko uigrana, ali ako je suditi po “generalci” protiv Širokog, jasno je da nešto ne štima kod plavih ili su još u šoku zbog načina na koji su ispustili titulu prvaka u posljednja dva kola Premijer lige BiH. Zato je prolaz protiv Zete itekako bitan, ali daleko od toga da će se Crnogorci tako lako predati. Zeta u Sarajevo dolazi znatno podmlađena, što pokazuje i činjenica da najstariji igrač koji bi trebao istrčati na teren ima 24 godine (Pjeter Ljuljđuraj), a najmlađi, Nikola Krstović, tek je napunio 17.

- Po onome što smo čuli, čeka nas paklena atmosfera, ali nadam se da se momci neće uplašiti. Čak sam i uvjeren da neće. Dok sam bio nogometaš najviše sam volio takve utakmice, pred ispunjenim tribinama. Vjerujem da je igračima sličan osjećaj, da će im to biti dodatni motiv, a ne ograničenje, kaže Duško Vlaisavljević, trener Zete.

Danas će svoju europsku utakmicu igrati i Sarajevo , u 19 sati, protiv moldavske Zarije. Prvi susret se igra u Moldaviji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije