Grbavica

Željezničar bez prave taktike za Slobodu

22.04.2016.
u 09:00

Taktika u kojoj igrači trebaju “poginuti” na terenu kako bi došli do povoljnog rezultata u Željezničaru više ne pali. Plavi su, zahvaljujući tome što su “ginuli”, odnosno davali sve od sebe, u nekim utakmicama i uspijevali doći do dobrog rezultata, ali protiv iskusne Slobode “pogibija” nije bila jedna od opcija.

Tri znalca i osam smetala

Zapravo, protiv Tuzlaka u dvije utakmice polufinala Kupa BiH mnogo više je trebala mirna glava, a igrači Želje su ovog proljeća toliko puta “poginuli”, da su u Tuzli i zaista izgledali kao mrtvaci, bez neke ideje kako ugroziti gol Tuzlaka koji su ukupnim rezultatom 5:2, zasluženo, otišli u finale.

- Daj mi tri znalca i osam smetala i u ovoj ligi svatko može pobijediti svakoga, govorio je Edis Mulalić nakon debija na klupi Željezničata u kojem je pobijedio Sarajevo na Grbavici s 1:0.

Tada je u momčadi i zaista imao samo tri znalca i uspio je slaviti, a onda je uprava, uz njegovo odobrenje, dovela još nekoliko znalaca, što se s početka proljeća osjetilo na rezultatu. Međutim, kako vrijeme odmiče, tako forma znalaca pada, pa je na Tušnju Željezničar izgledao nemoćno, neorganizirano i jalovo, što je dijelom i Mulalićeva krivnja.

- Sloboda je bila bolja i zasluženo je prošla dalje. Ima mjesta za kritiku, ali možda nije ni mjesto ni vrijeme za to, smatra Mulalić koji mora oporaviti momčad za derbi protiv Sarajeva, koji plavima nije susret za prevlast u gradu, već prilika izići u Europu kako bi akcija “Kupi stolicu za europsku Grbavicu” uopće imala smisla.

Protiv Sarajeva, recimo, igrači Željezničara ne bi trebali “ginuti” na terenu, već pokušati odigrati smislenu akciju jer su već dokazali da u svojim nogama imaju kvalitetu za to. Pitanje je samo, koliko će poraz od Slobode ostaviti traga na njima jer je jasno da su teško ranjeni na Tušnju.

- Upozoravao sam svoje igrače da ne prave glupe prekršaje, a mi četiri, od pet golova, primimo iz prekida. Kod prvog gola lopta putuje tri dana i opet primimo gol, što je na kraju i presudilo, objašnjava Mulalić i dodaje kako je njegova ekipa poražena njihovim oružjem - prekidom.

- Najjači smo u prekidima i umjesto da to bude naša prednost, nama stoper da tri gola. Prvu utakmicu na Tušnju, u prvenstvu, pobijedili smo jer nismo pravili prekršaje blizu gola i umjesto da tako ponovno igramo, što sam i tražio, mi se namjestimo Slobodi.

Obrambena igra

Mulalić je protiv Slobode na teren poslao momčad s tri obrambena vezna - Zahirovićem, Zolotićem i Blagojevićem, a Bekrića je gurnuo na lijevu stranu. Poslije primljenog gola, izveo je Zahirovića, a ubacio Đermanovića, kojeg je zamijenio pred kraj susreta.

- Pokušali smo iznenaditi Slobodu, ali nije uspjelo. Lijeva strana nam je očito problem.

Đermanović? Bio je ozlijeđen, istrošio se i zato sam ga i zamijenio, kaže Mulalić, koji tvrdi da je probao sve što je u njegovoj moći, ali da nije išlo i da sada jedino što mu preostaje, jest okrenuti se derbiju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije