Pecara

Želja - ponovno osvojiti sedmi Zadrin memorijalni turnir

07.10.2017.
u 10:00

Nogometaši Širokoga Brijega jučer su otputovali za Vukovar. Tamo u subotu (s početkom u 16 sati) igraju prvu polufinalnu utakmicu 7. Memorijalnoga turnira Blage Zadre protiv vukovarskog niželigaša Radničkog, koji je “uskočio” umjesto Osijeka (otkazao nastup).

Želja nova pobjeda na turniru

Prvi polufinalni susret na stadionu u Borovu igrat će Vukovar 91 i Cibalia (13.30). Široki Brijeg brani lanjsku pobjedu na Zadrinu turniru, kada je svladao Osijek 1:0 (Ivan Baraban). Osijek je bio protivnik Širokom i u tri prethodna finala, u kojima je Široki svaki put slavio:

- Želja nam je osvojiti 7. Zadrin turnir, kao što smo osvojili šest prethodnih. Na put su otišli svi nogometaši prve momčadi, osim Luke Menala i Stipe Lončara, koji imaju obveze o U21 reprezentaciji BiH, rekao nam je direktor kluba Zoran Bubalo. Bubalo nam je potvrdio da je na račun Nogometnog saveza BiH “legao” novac iz Uefe, koji su Širokobriježani zaradili ljetošnjim nastupima protiv Ordabasya i Aberdeena u Europskoj ligi. Koliko smo saznali, radi se o iznosu od blizu 930.000 KM, koje će savez uskoro proslijediti na račun kluba s Pecare.

Nemaju porezne dugove

Na pitanje, kako stoje stvari oko duga Poreznoj upravi Federacije BiH, jer smo jutros pročitali “najsvježiji” iznos koji premijerligaši duguju poreznicima: 12,833.956 maraka, Bubalo nam je priopćio kako Široki (uz Mladost, Gošk, Vitez i Sarajevo) u ovom trenutku ne duguje ni “prebijenog groša”. Klub je sve uredno i na vrijeme izmirio (Čelik, Sloboda, Željezničar i Zrinjski duguju milijunske iznose, ostali daleko manje - pp):

- Ipak, sve ovo ne znači kako lako poslujemo i kako kod nas teku med i mlijeko. Novac dobiven od Uefe je značajan, ali za “popuniti” proračun treba se “snaći” za još oho – ho novca...

Od ostalih novosti iz kluba, recimo da ŽNK Široki Brijeg u 4. kolu Prve ženske nogometne lige FBiH igra protiv Čelika u Zenici (16 sati). U prva tri kola Širokobriježanke su slavile tri puta: Željezničar (Bosanska Krupa) 6:0 i Sloboda (Tuzla) 11:0 u gostima, te Mladost (Nević Polje) 7:0 kući. Cilj je nastaviti niz pobjeda, ali ne treba smetnuti s uma da su u prošloj sezoni Zeničanke svladale Širokobriježanke i kući i na Blatu... •     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?