Željo i Sarajevo

Želja im je neatraktivan i prolazan protivnik

19.06.2017.
u 08:00

U sjedištu Uefe, Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg danas će saznati imena svojih protivnika u pretkolu Europa lige. Za razliku od Širokog Brijega, sarajevski rivali su nositelji u prvom pretkolu, a na širem popisu potencijalnih protivnika iz zemalja regije nalaze se Sutjeska, Zeta (Crna Gora), Priština (Kosovo), Pelister, Škendija (Makedonija), Mladost Lučani (Srbija), Gorica (Slovenija), Partizani, Tirana (Albanija)…

Svi nabrojani su protivnici po mjeri sarajevskih klubova, koji su jednoglasni u tome kako bi za “zagrijavanje” željeli ekipu koja nije daleko, ali koja je prolazna.

U skupinu takvih timova spadaju gotovo svi nabrojani, ali sudeći po prijašnjim iskustvima, očekivanja se gotovo nikada nisu ostvarila.

Naši klubovi su po pravilu dobivali najtežeg mogućeg protivnika, a uz to i najdaljeg, pa je “pita bila skuplja od tepsije”. Međutim, vrijeme je da sreća pogleda sarajevske klubove, koji se u različitim raspoloženjima spremaju za pretkolo u Europi.

I dok Željo vrijedno radi na pojačanjima pokušavajući nadomjestiti odlaske nekolicine najboljih, poput Miroslava Stevanovića ili Samira Bekrića i najavljenog odlaska Ivana Lendrića, na Koševu je manje prometno, s obzirom na to da se čeka zeleno svijetlo iz Malezije za dovođenje pojačanja. Jedina lasta, za sada, je mladi reprezentativac BiH Mićo Kuzmanović.

Sudeći po trenutnom igračkom kadru i Sarajevo i Željo pretkolo dočekuju oslabljeni, pa u skupinu nezgodnih protivnika za sarajevske timove ubrajaju se Vašaš (Mađarska), Pyunik i Gandzasar (Armenija), Ruzomberok (Slovačka), Dinamo Batumi, Torpedo i Chikhura Sachkhere (Gruzija), Irtysh Pavlodar (Kazahstan).

Naravno, postoje i protivnici koji su malo udaljeniji, ali bi Željezničar i Sarajevo protiv njih već mogli slaviti prolaz dalje, a to su Fola Esch, Differdange 03 i Progres Niederkorn (Luksemburg), Lincoln Red (Gibraltar), Folgore i Tre Penne (San Marino), i Santa Coloma (Andora).

Ostali mogući protivnici: Floriana (Malta), Jelgava (Latvija), Seinajoki i Vaasa (Finska), Cork City i Derry City (Irska), Torshavn, Runavik i Klaksvik (Farska Ostrva), Liepaja (Latvija), Zaria Balti (Moldavija), Valur Reykjavik (Island), Atlantas Klaipeda, Suduva i Trakai (Litvanija), Bala Town, Connah i Bangor (Vels), Balzan, Floriana (Malta), Coleraine i Ballymena (Sjeverna Irska).

Ako bi Sarajevo i Željezničar prošli prvo pretkolo, u drugom neće biti nositelji što znači da su na listi potencijalnih protivnika, između ostalih, Galatasaray, Hajduk, Astra Giurgiu, Mlada Boleslav, Aberdeen, Sturm, Brondby…

- Nema opuštanja koga god da nam ždrijeb donese, ali s obzirom na situaciju i samopouzdanje, priželjkujemo neki klub iz manje atraktivnih zemalja, kaže kapetan tima s Grbavice Zajko Zeba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije