Nagrade Premier lige BiH:

Zeba najbolji igrač, Karačić golman, Marinović trener sezone

Z
23.05.2016.
u 07:45

U organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine večeras su dodijeljene nagrade za najbolje igrače i igračice u protekloj sezoni.

Nominirani za najboljeg igrača Premjer lige bili su Zajko Zeba (Sloboda), Zvonimir Kožulj (Široki) i Haris Duljević (Sarajevo), a nagrada je pripala veznjaku Tuzlaka.

"Puno mi znači ova nagrada. Hvala svima, posebno mojim suigračima, stručnom štabu i FK Sloboda. Velika mi je čast i nadam se da će se ovakve manifestacije nastaviti i u budućnosti", izjavio je Zeba.

Trener sezone u Premier ligi BiH je strateg Zrinjskog Vinko Marinović, koji je s Plemićima osvojio titulu, a također je nagrađen i Slavko Petrović, trener Radnika.

Najbolji golman u protekloj sezoni Premier lige je Goran Karačić iz Zrinjskog. Najbolji strijelac Premier lige je Leon Benko iz FK Sarajevo.

Za najbolju golmanicu izabrana je Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo, a najbolja igračica je njena suigračica Armisa Kuč.

Nagrade za Futsal ligu BiH pripale su Bahrudinu Omerbegoviću iz MNK Centar (golman) i Srđanu Ivankoviću iz MNK Mostar (igrač).

Dobitnik priznanja za fair-play je sudac Darko Obradović, koji je za vrijeme utakmice juniora Zrinjskog i Olimpica pravovremenom reakcijom spasio život jednog mladog igrača, prenosi Klix.ba 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije