Mali nogomet

Ždrijebani parovi popularne Lige MZ Široki Brijeg

24.06.2016.
u 10:00

U Gradskoj vijećnici održano je ždrijebanje parova tradicionalne malonogometne Lige mjesnih zajednica – Ožujsko 2016. grada Širokoga Brijega, koja će ljetos doživjeti svoje 17. izdanje u sadašnjem obliku natjecanja i u organizaciji Športskoga saveza Grada.

Tradicija

No, tradicija igranja nogometnih utakmica između momčadi mjesnih zajednica ili “sela” seže sve do u daleke pedesete godine prošloga stoljeća, kada su igrani žestoki malonogometni i(li) velikonogometni susreti iza kojih su stajali razni organizatori. Jedno je sigurno, liga uživa golemu popularnost. Prošle godine popratilo ju je više od 45.000 gledatelja. Ovaj put u bubnju su bila imena 25 mjesnih zajednica. Ždrijeb ih je “rasporedio” ovako: SKUPINA A: Knešpolje, Jare, Uzarići, Dužice i Privalj. SKUPINA B: Kočerin, Ciglana – Gradac, Trn, Biograci i Provo – Dobrič - Grabova Draga. SKUPINA C: Turčinovići, Rasno, Čerigaj, Crnač i Brig. SKUPINA D: Lijeva obala, Ljuti Dolac, Desna obala, Izbično i Crne Lokve. SKUPINA E: Dobrkovići, Mokro, Buhovo, Ljubotići i Oklaji. Sve utakmice igrat će se kao i ranije na igralištu Osnovne škole u Klancu u večernjim terminima. Početak Lige MZ planiran je za 4. srpnja. Samo će se finalna utakmica po tradiciji igrati kao velikonogometna na Pecari početkom kolovoza u čast Dana domovinske zahvalnosti. Prvi dio natjecanja u skupinama igrat će se po sustavu “svatko protiv svakoga”. Prolaz u drugi krug natjecanja koji će se igrati po “nokaut sustavu” – na ispadanje, izborit će po tri najbolje momčadi iz svake skupine, te najbolja četvoroplasirana momčad iz svih pet skupina.

Branitelj naslova Lijeva obala

Recimo da su branitelji naslova pobjednika malonogometaši Lijeve obale, koji su prošle godine “razbili trijumvirat” Ljutoga Doca, Turčinovića i Kočerina, osvajača svih prvih 15 natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije