'ON JE SRČAN'

Zdravko Mamić: Ako Aleksandar Vučić to učini, ja ću mu prvi skinuti kapu

31.01.2018.
u 08:31

- Čitao sam da Aleksandar Vučić želi napraviti stadion. Ako to učini, ja ću mu prvi skinuti kapu. Čini mi se da je srčan, da voli sport i Zvezdu, da ima tu vrstu emocije koja će ga povući tom pothvatu - rekao je Mamić.

Nogometaši Dinama nalaze se na pripremama u Turskoj, a tamo se našla i Crvena zvezda pa je Zdravko Mamić otišao pogledati njihovu utakmicu. Ostao je impresioniran Zvezdom čiji bi igrači, kako kaže, imali mjesta u Dinamu.

- Kako da ne, naravno da u Zvezdi ima igrača za Dinamo. Ali, neću sada o imenima. Kada sam vidio kako Zvezda fizički dominira, rekoh u sebi "Bože, Dinamo je kao dječji vrtić naspram Zvezde". To su po meni dvije različite filozofije. Mi imamo ogroman broj igrača iz naše omladinske škole, a Zvezda formiranu i natjecateljsku ekipu. Ne znam koji bi rezultat bio kad bismo igrali jer Dinamo ima kvalitetu, a Zvezdi kapa do poda - rekao je Mamić za Blic.

Mamićeva tajna uspjeha?

- Bazirao sam se isključivao na našu školu. Imamo odlične igrače iz mlađe kategorije, biramo na pravi način igrače iz cijele Hrvatske, a onda ih razvijamo i dovoljno rano stavljamo u prvu momčad. Pokušavamo balansirati, a da rezultat ipak do neke granice ne trpi.

Tko mu je draži, Zvezda ili Partizan?

- Ne bih se tu opredjeljivao. Imam prijatelje i u jednom i u drugom klubu. Susrećemo se, uvijek smo zajedno i lijepo se družimo.

Kaže da je korigirao stav o regionalnoj ligi.

- Među prvima sam bio za regionalnu ligu jer sam vidio da smo svi izmrcvareni što ratom što ekonomskim neprilikama. No, danas je regionalna liga naša europska liga i moramo to prihvatiti. Partizan i Zvezda igraju proljeće u Europi, de facto tri četvrtine sezone bit će na europskim iskušenjima. Pa kad bismo tome još dodali jugoligu, teško da bi tu bilo mjesta.

Mamić je kritizirao političare obiju zemalja.

- Političke elite u Srbiji i Hrvatskoj ništa nisu napravile za razvoj sporta, posebno kada je infrastruktura u pitanju. Hrvatsku i Srbiju po političarima nitko ne bi prepoznao, a zahvaljujući sportašima svi su čuli za nas. Mi u Hrvatskoj nemamo ni nacionalni stadion. Pa to je nečuveno, sramota.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je izgradnju nacionalnog stadiona.

- Čitao sam da Aleksandar Vučić želi napraviti stadion. Ako to učini, ja ću mu prvi skinuti kapu. Čini mi se da je srčan, da voli sport i Zvezdu, da ima tu vrstu emocije koja će ga povući tom pothvatu - zaključio je Mamić.

 

Ključne riječi

Komentara 1

VA
Varesak
17:57 31.01.2018.

Napravit ce on to ali sa tudjim novcima.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije