Još jedan apsurd

Zbog zakašnjele odluke KS BiH, prvakinje neće igrati prvenstvo

17.10.2015.
u 06:15

U bh. košarci na pomolu je nova kriza u radu i odlučivanju u okviru Saveza. Nakon brzoplete odluke, koja nije u skladu s pravilnicima i aktima Košarkaškog saveza BiH, o uključivanju ženskih klubova koji igraju Regionalnu ligu u prvu fazu domaćeg prvenstva, uslijedilo je i reagiranje klubova. Tako košarkašice Čelika, braniteljice naslova prvaka BiH, neće igrati prvu fazu prvenstva BiH jer nemaju dovoljan broj igračica kako bi igrale u prvenstvu BiH i Regionalnoj ligi, a imaju i novčanih problema, piše portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

- Ova odluka UO KS BiH da moramo igrati i domaće prvenstvo za nas je neshvatljiva, prije svega zbog toga što je kasno donesena. Mi smo bili spremni igrati našu ligu, ali trebali smo davno znati da ćemo sudjelovati u prvoj fazi, međutim, Savez donosi odluku prekasno kada smo mi već formirali ekipu, te odigrali prvu utakmicu u Regionalnoj ligi. Mi bismo igrali domaće prvenstvo, ali da smo znali odluku Saveza, koja je trebala biti donesena u svibnju, a ne nekoliko dana prije početka prvenstva. Na ovaj način Savez diskriminira ženske u odnosu na i muške košarkaške klubova jer muškarci se natječu samo u ABA ligi i ne moraju igrati prvi dio domaćeg prvenstva, kaže Senad Huseinagić, predsjednik ŽKK Čelik.

Odluka Saveza najviše je pogodila Slobodana Kecmana, trenera Zeničanki koji je također negodovao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije