GOŠK

Završena faza priprema u Novigradu

06.02.2017.
u 09:00

Na posljednjem šestom mjestu zaključili su nogometaši GOŠK-a nastup na sedmom po redu Istria Winter Cupu. U utakmici za peto mjesto Gabeljani su poraženi od slovenskog ligaša Aluminija 4:0. Strijelci za pobjedničku momčad bili su – Krajnc u 12., Taniraj u 31., Reberbik u 48. i Štoflek u 57. GOŠK u 36. minuti pri rezultatu 2:0 nije iskoristio jedanaesterac.

Ereiz kapetan

Josip Ereiz, koji je na pripremama u Novigradu ponio kapetansku vrpcu, probio je lijevu stranu obrane Aluminija, dobro zavrnuo u sredinu, a nakon igranja rukom igrača momčadi iz Kidričeva, sudac Končarević opravdano je pokazao na bijelu točku. Neuspješan izvođač bio je Ramić kojeg je “pročitao” vratar Aluminija.

Valja reći da je prije utakmice za peto mjesto GOŠK u trećem kolu natjecanja po skupinama poražen od domaćeg ligaša Novigrada 1:2. Gabeljani su poveli pogotkom Josipa Ereiza u 18. minuti, da bi domaći sastav u nastavku pogocima Matije Čakaruna u 48. i Leonarda u 74. minuti preokrenuo rezultat. Podsjećamo, u prvoj utakmici B skupine Gabeljani su poraženi 5:0 od mađarskog prvoligaša Gyirmota. Prema tome, GOŠK je sudjelovanje na Istria Winter Cupu zaključio s tri poraza i lošom razlikom pogodaka 1:11 iz tri utakmice, pa je posljednji šesti.

U četvrtoj utakmici tijekom devetodnevnih priprema u Novigradu, protiv slovenskog ligaša Radomlja, GOŠK je igrao neodlučno 0:0. Međutim, unatoč slabim rezultatima na početku pripremnog uigravanja, panike nema u GOŠK-u:

- Svi naši planovi vezani su uz prvenstvo. Bitno je da se momčad uigra, da trener provjeri sve nogometaše, a ostalo će doći s vremenom i utakmicama. Sada nam slijede pripreme za Memorijal “Andrija Anković”, ni tu nam rezultat neće biti primaran. Važno je da budemo spremni do prvenstvene utakmice protiv Novog Travnika. Do tada nam preostaje pripremiti se što je moguće bolje, naglašava Nikica Pehar, član GOŠK-ove uprave.

Dva pojačanja

Valja reći kako je nakon pripremnih utakmica otpala mogućnost angažmana Darka Boškovića, koji je jesenas nosio dres Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Jednostavno, nije zadovoljio stručni stožer kluba iz Gabele. Sportski direktor Lujo Ilić, koji je s priprema stigao koji sat prije nogometaša, najavljuje dva pojačanja.

Prije definitivnog dogovora o imenima se nije želio izjašnjavati. Uglavnom, devetodnevne pripreme u Novigradu su do sada najdulje izvan Gabele u 98-godišnjoj povijesti GOŠK-a. Ostaje još samo vidjeti koliko boravak na morskoj obali može pomoći GOŠK-u u nastavku sezone.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije