Četiri stadiona dobivaju hibridnu travu

Zamjena terena najveći projekt u povijesti bh. nogometa

Ilustracija
01.09.2022.
u 08:23

Kako je najavljeno prije nekoliko mjeseci, plan je da se u idućem razdoblju naprave hibridni tereni na stadionima svih premijerligaša u Bosni i Hercegovini, a radovi su počeli već na kraju protekle sezone Premijer lige

Nogometni savez Bosne i Hercegovine na kraju prošle sezone krenuo je u provedbu projekta rekonstrukcije terena bh. premijerligaša, što je sasvim realno proglašeno kao najznačajniji projekt u povijesti bh. klupskog nogometa..

Većim dijelom projekt se financira iz UEFA-inih fondova i vlastitih sredstava NS BiH, dok manjim dijelom u realizaciji sudjeluju klubovi i lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.

Radovi kasne

Kako je najavljeno prije nekoliko mjeseci, plan je da se u idućem razdoblju naprave hibridni tereni na stadionima svih premijerligaša u Bosni i Hercegovini, a radovi su počeli već na kraju protekle sezone Premijer lige. Trenutačno su u tijeku radovi na stadionima Tušanj, Koševo - "Asim Ferhatović Hase", Rođeni u Vrapčićima i Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Ipak, očekuje se da će najprije biti završeni radovi u Mostaru i Banjoj Luci te da će Velež i Borac uskoro igrati pred svojim navijačima.

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora NS-a BiH donesena je odluka da se proces obnove treba ubrzati. Nakon završetka radova na stadionima Veleža i Borca planirano je da se odmah krene s radovima na četiri stadiona, konkretno na stadionima Širokog Brijega, Posušja, Leotara i Sloge iz Doboja.

U dosadašnjem dijelu sezone klubovi na čijim stadionima traju radovi igraju na zamjenskim terenima, a to očekuje i ekipe na čijim će stadionima uskoro početi radovi.

Zbog radova Velež domaće utakmice igra u Gabeli. Radovi uvelike kasne, a kada će biti okončani, u ovom trenutku nitko sa sigurnošću ne može reći. Borac svoje utakmice igra u Novom Gradu, Sarajevo u Zenici, a Sloboda u Banovićima.

Međutim, bez obzira na to, ovaj projekt NS BiH sigurno će itekako poboljšati kvalitetu u najjačem rangu bh. nogometa te će biti veliki uspjeh ako se većina radova završi do kraja ove sezone. Prije nekoliko dana predsjednik NS-a BiH Vico Zeljković boravio je u Turskoj na ždrijebu za Ligu prvaka, a tom prigodom poručio je kako je zamjena travnjaka najveći projekt u povijesti bh. nogometa.

- Nazočnost na ždrijebu UEFA-ine Lige prvaka u Istanbulu iskoristio sam za seriju sastanaka s čelnicima Europske nogometne unije - poručio je Zeljković i nastavio:

Prioritet NS-a BiH

- Prioritet NS-a BiH svakako će biti najveći projekt u povijesti bh. nogometa - izgradnja hibridnih travnjaka na stadionima u BiH. Očekujem da do kraja rujna počnu radovi na još četiri stadiona, a do tada da započeti radovi u međuvremenu budu završeni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?