Prvenstvo BiH u Bugojnu

Za posuške “poskoke” 32 TKD medalje

17.05.2017.
u 08:00

Prvenstvo Bosne i Hercegovine u sportskoj borbi i tehnici za sve uzraste u olimpijskom taekwondou održano je u Bugojnu. Organizator je bio Taekwondo savez Bosne i Hercegovine, a domaćin Taekwondo klub Bugojno. Na prvenstvu se okupilo 473 natjecatelja iz 35 klubova, koji su svoje znanje i sposobnosti pokazivali na sedam sportskih borilišta. Taekwondo klub Poskok iz Posušja nastupio je s 39 natjecatelja od kojih se 13 natjecalo u tehnici, a 26 u sportskoj borbi. Najuspješniji posuški seniori su Kristian Miličević, prvak Bosne i Hercegovine u sportskoj borbi u kategoriji do 87 kg i Danijel Boban seniorski prvak Bosne i Hercegovine u tehnici. Posuški su tehničari ostvarili očekivano dobar rezultat s maksimalnim učinkom te nakon titule ekipnih prvaka Federacije Bosne i Hercegovine u tehnici osvojili i titulu ekipni prvaka Države za 2017. godinu.

Devet zlatnih medalja

Od 10 kategorija, u koliko su nastupili na prvenstvu Države u tehnici, Posušani su osvojili 9 zlatnih medalja, od toga 7 u pojedinačnim nastupima, 1 u mješovitom paru i 1 u muškom timu.

Zlatne medalje u tehnici osvojili su senior Danijel Boban, juniori Mate Dragoja, David Dumančić i Anela Jukić te kadeti Matej Bešlić, Sara Grubišić i Iva Tomić. Srebrne medalje su osvojili seniorka Lucija Bašić, juniorka Martina Grubišić i kadeti Jelena Bakula i Luka Landeka dok je brončanu osvojila kadetkinja Manda Pekas. U mješovitom paru zlato su osvojili seniori Danijel Boban i Lucija Bašić, a u muškom timu Danijel Boban, Mate Dragoja i Igor Gavrić također su osvojili zlato. U ekipnom poretku seniora Taekwondo klub Poskok je zauzeo 3. mjesto s osvojenom zlatnom medaljom Kristiana Miličevića u kategoriji seniora +87 kg te brončanim medaljama Marina Begića u kategoriji -74 kg i Karla Galića u kategoriji -80 kg.

Seniorke šeste

Seniorke su osvojile dvije srebrne medalje, Martina Kovač u kategoriji -57 kg i Mihaela Senjak u kategoriji – 46 kg te se pozicionirale na 6 mjesto u Državi. Juniorka Ružica Crnogorac je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki - 55 kg, a Marija Crnogorac brončanu u kategoriji juniorki +68 kg pa su posuške juniorke u ekipnom plasmanu zauzele treće mjesto. Taekwondo klub Poskok na ovom državnom prvenstvu osvaja ukupno 32 medalje od kojih 12 zlatnih, 9 srebrnih i 11 brončanih te 4 pehara za ekipne plasmane. Glavni trener Poskoka Petar Boban izjavio je za medije kako su njegovi “poskoci” ipak odradili dobro svoje zadaće osvajanjem medalja. “Pokazali smo da smo jedni od najboljih u BiH. Naši borci su gubili jedino od prvaka svojih kategorija koji su stariji s puno više iskustva na velikim natjecanjima, i to tijesnim rezultatima. U nastavku sezone nas očekuje nekoliko prijateljskih natjecanja u Hrvatskoj i BiH”- kazao je Boban.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije