Prva liga FBiH

Za miran zimski san Čapljini trebaju još tri boda

16.11.2018.
u 07:40

Očajno s dva domaća poraza (Velež 1:4, Jedinstvo 0:1) startali su nogometaši Čapljine u tekuće prvenstvo, još kada su se s prvog gostovanja (TOŠK 3:0) vratili s još jednim, trećim porazom, skeptici su najavljivali niži rang kao neminovnost.

Zaigrali kao preporođeni

Međutim, u iduća tri kola Čapljinci su zaigrali kao preporođeni, slijedile su pobjede protiv Slavena i Orašja doma te Rudara u gostima, čime je anuliran loš start i moglo se mirnije disati. U nastavku sezone uslijedile su promjenjive igre, još jedan poraz u Bjelavama te dva puta neodlučno, što je domaći učinak svelo na samo 11 bodova iz osam utakmica. Nakon utakmice protiv Bratstva u kojoj je osvojen jedan umjesto priželjkivana tri boda, Damir Borovac, trener Čapljine, kaže:

- Idemo Bosni u posljednjem kolu, za očekivati je da možemo odigrati dobru utakmicu i napraviti rezultat. Utakmicu protiv Bratstva smo trebali dobiti, a nismo, šteta. Planirali smo potvrditi tri boda iz Novog Travnika. Željeli smo to, imali prilike, ali jednostavno u ovoj sezoni ne idu nam pogoci - kaže trener Borovac te vraćajući se na završnicu nastavlja:

- Nije loše, u posljednja tri kola osvojili smo sedam bodova, ali imali smo ovdje utakmice protiv Igmana, protiv Jedinstva, pa čak i protiv Veleža, situacije gdje smo trebali voditi po jedan-dva razlike da bismo se na kraju morali čupati. Neke od tih utakmica smo izgubili, druge igrali neriješeno. Nije dobro, prilike koje imamo jednostavno moramo zabijati jer nogomet se igra za gol, kaže Borovac pa dodaje:

- Puno je igrača došlo, ekipa se formirala u hodu. Realno, ako dobijemo Bosnu, svi ćemo biti zadovoljni, ali moramo gledati dalje, pojačati se, raditi da na proljeće budemo puno bolji, puno jači. To je moje viđenje, da se jadamo što je bilo, kako je bilo, nema od toga ništa.

Zanimljiva usporedba

Zanimljiva je prosudba trenera Borovca o sezoni uopće:

- Liga je dosta lošija u odnosu na prošle godine, ali se može igrati puno bolje na strani od prethodnih godina. Suđenje je relativno bolje. Ne može se reći da suci ne znaju suditi. Kad hoće, sude odlično. Ne treba se nitko vaditi na suce, jednostavno, mi smo imali svoje prilike koje smo kući morali zabijati. Mi smo u osam domaćih utakmica sigurno imali, što se kaže, deset mrtvih šansi, iz njih nismo zabili tri, četiri gola, a trebali smo. Na tom planu još moramo raditi.

Na upit da se podbačaj u prvom redu odnosi na domaće utakmice, trener Čapljine kaže:

- Mi smo i proljetos slabo igrali doma. Doma treba igrati, treba imati igrače, vršiti pritisak, imati dobar pas, posjed lopte. To sve donosi bolji angažman igrača, ali kvalitetnijih igrača. Ako to nemaš, nitko ti nije kriv.

Čapljina je trenutačno 11. na ljestvici s 18 bodova.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?