Dinamo

Za Antu Čačića iduća utakmica je ključna, neuspjehom bi pritisak narastao do neba

ante čačić
24.01.2023.
u 09:31

Dinamo je na startu nastavka prvenstva kiksao, posrnuo je protiv posljednjeplasirane momčadi, odigrao je mršavih 0:0 s Goricom. Kad Dinamo ne pobijedi kod kuće i još k tomu momčad koja je "fenjeraš" očekivano se počne govoriti o krizi, o tome zašto plavi nisu pobijedili.

Taj je remi neugodan, ali daleko je od razloga za dramatiziranje. To prije jer plavi su bili dominantni, imali su ogroman postotak posjeda, napadali, trudili se, no u subotu jednostavno nisu uspjeli zabiti. Dinamo je i dalje u komfornoj situaciji, s četiri boda prednosti i utakmicom manje pa tako i dalje može gledati samo sebe, bez osvrtanja u susjedna dvorišta.

Taj remi bit će bez posljedica za Čačića ako se plavi vrate na pobjedničke staze već u subotu kad im dolazi Lokomotiva. S nova tri boda plavi bi i dalje mirno mogli ploviti prvenstvom, no novi neuspjeh s pravom bi donio veliki broj upitnika, a odnio bi mir i ugodnu poziciju. U slučaju neuspjeha u srazu s lokosima taj pritisak narastao bi na tko zna koju potenciju. Tako ispada da je u ovom trenutku utakmica sa susjedima s Kajzerice plavima od ogromne važnosti, ne samo zbog bodova i bodovne prednosti koja bi se ozbiljno istopila već i zbog dodatnog pritiska, ali i davanja vjetra u leđa konkurenciji.

Plavima je nedostajalo konkretnosti, ali nedostajali su i Oršić i Petković, do "jučer" dva standardna igrača i najbolji strijelci plavih. Oršića više neće biti, no Petković bi uskoro mogao biti na raspolaganju. Njegov mišić nije pretrpio puknuće, već je dobio udarac, očekuje se njegov povratak na travnjak nakon još jednog kontrolnog pregleda. A očekuje se i povratak Martine Baturine koji bi mogao puno dati plavima svojom idejom i lucidnom igrom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije