OPTIMIZAM

Wolff vjeruje da Formula 1 može postati manje predvidljiva

F1
04.01.2016.
u 19:14

'Njegov proizvod je teško prodati ako već prije početka znate koja će momčad pobijediti.'

Mercedes zadnje dvije godine dominantno vlada Formulom 1, a zbog njihove nepobjedivosti sport je postao predvidljiv i neatraktivan, dok su navijači sve ogorčeniji. Pravila postaju sve kompliciranija i budžeti sve manji, pa momčadi imaju vrlo malo prostora za napredak. Sve to uništava modernu Formulu 1, a navijači veliku nadu polažu u novi tehnički pravilnik za 2017. godinu.

Šef Mercedesa Toto Wolff tvrdi da momčadi i čelnici sporta užurbano rade na rješavanju gorućih problema, te ističe da je najveća kočnica prevelik broj interesnih skupina unutar složene strukture oktanskog cirkusa.

- Svi se slažemo da moramo krenuti prema naprijed i svaki dan s Bernijem imamo zadovoljavajuće razgovore. Ponekad imamo različita mišljenja i drugačije ciljeve, ali apsolutno prihvaćam put kojim moramo ići - kazao je Austrijanac pa nastavio:

- Njegov proizvod je teško prodati ako već prije početka znate koja će momčad pobijediti. No, jednako tako moram optimizirati i performanse Mercedesa. Trebamo se uskladiti, pronaći kompromis i pogledati što možemo napraviti da Formula 1 postane manje predvidljiva.

Na pitanje mogu li FIA, Ecclestone i momčadi poboljšati sport, Toto odgovara:

- Da, apsolutno.

- Imamo razgovore iza zatvorenih vrata, a u sportu i biznisu se sve svodi na kompromis i moramo pronaći najbolje kompromisno rješenje trenutne situacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije