SKUPINA EUROPSKE LIGE

West Ham dominirao u Zagrebu! Dinamu presudile dvije velike greške

Goran Stanzl/PIXSEL
16.09.2021.
u 20:55

Hrvatski prvak na Maksimiru odmah je pod velikim iskušenjem jer West Ham je ove sezone još neporažen.

Na prepunom Maksimiru Dinamo i West Ham odigrali su prvi susret prvoga kola skupine H, a slavili su gosti 2:0 nakon dviju velikih grešaka u redovima hrvatskog prvaka, ali i inferiornosti koja se najbolje oslikala kroz činjenicu da plavi nisu imali nijedan udarac u okvir.

Momčad Damira Krznara od početka je slabo otvorila utakmicu. U prvih deset minuta stisnuli su Englezi i izborili čak četiri udarca iz kuta. Tragičar prvog dijela, a vrlo lako i cijele utakmice bio je Dinamov Theophile-Catherine koji je u 21. minuti neoprezno vratio loptu Livakoviću. Neopreznost je iskoristio Antonio i zabio za 1:0, nakon čega se bilo teško vratiti. Odmah na početku drugoga dijela Krznar je iz igre izvadio nesretnog Theophilea, a uveo Jurića, no Čekićari su nastavili ofenzivno i nakon pet minuta drugoga dijela došli do drugoga pogotka. Strijelac je bio Rice. Ovaj put mu je loptu predao Ademi.

Kod domaćina istakli su se Ivanušec sa sjajnom prilikom u 59. minuti te Oršić koji je imao nekoliko pokušaja u prvome dijelu. Treba spomenuti i kako je od prve minute za Engleze zaigrao i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je u 41. minuti došao i u šansu za pogodak, a zamijenio ga je Bowen u 69. U konačnici, mogao je preko Petkovića pred kraj Dinamo izjednačiti, samo da je napadač Dinama bio nešto brži i dohvatio Tolićev ubačaj s desne strane. Ipak, unatoč porazu na Maksimiru je oko 20.000 navijača navijalo u glas. Interes za utakmicu bio je tolik da su navijači ulazili na stadion i 15 minuta nakon početka susreta. Ulazak su, doduše, usporavale provjere COVID potvrda koje je svatko od navijača morao pokazati.

U sljedećem kolu Dinamo gostuje u Belgiji gdje ga očekuje Genk, koji je u prvom kolu pobijedio 1:0 Rapid u Beču. Utakmica je na rasporedu 30. rujna od 21 sat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije