Futsal

Vukovi u bh. finalu za “Neymarov turnir”

18.04.2016.
u 11:00

Prve bh. kvalifikacije za nogometni turnir “Neymar Jr’s Five” otvorene su u subotu, 16. travnja, u Mostaru. U gradu na Neretvi 18 prijavljenih ekipa bilo je raspoređeno u 4 skupine. Nakon međusobnih dvoboja, po dvije pobjedničke ekipe izašle su iz skupina i plasirale se u četvrtfinalne eliminacijske dvoboja. Ispred OŠ Ilije Jakovljevića na vrelom mostarskom betonu u polufinale su se plasirali: Mostar, Silosi, Football Family i Vukovi. Utakmice su bile jako zanimljive zbog inovativnih pravila koje je osmislila zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije - Neymar. Naime, ekipa koja primi gol ostaje i bez jednog igrača, tako da treba puno trke i tehnike kako bi se ta ekipa rezultatski vratila u igru. Silosi su se, nakon boljeg izvođenja šesteraca u dvoboju protiv Football Familyja, domogli finala. Identičan scenarij viđen je i u drugom polufinalnom dvoboju gdje je u lutriji šesteraca više sreće imala ekipa Vukova porazivši ekipu Mostar. Cijeli turnir prošao je u fer i sportskom nadmetanju, a pravo ljetno vrijeme činilo je da se na trenutak osjeti brazilsko ozračje.

U finalnom susretu Vukovi su, nakon velike borbe, slavili rezultatom 1:0 te tako postali prvi pobjednici kvalifikacijskog turnira za Neymar Jr’s Red Bull Five. Vrijedi napomenuti kako su, uz pobjednika, nastup na bh. finalu, 22. svibnja u Sarajevu, iz ovih kvalifikacija osigurali i ostala tri tima iz polufinala. Nakon Mostara, Sarajevo je jučer bilo domaćin drugih bh. kvalifikacija, dok će se kvalifikacije u Banjoj Luci i Tuzli održati vikend poslije. Sve informacije i prijave za predstojeće kvalifikacije mogu se pronaći na www.redbull.ba. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije