Izbornik BiH u problemima

Vujoševiću otkazala petorica igrača pred Francusku i Belgiju

02.06.2018.
u 09:00

Izbornik košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević našao se u problemima uoči završnog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Zbog ozljede sa šireg popisa od 24 igrača otpali su Miralem Halilović i Emir Sulejmanović.

NBA ugovori i draftovi

NBA-ovac Jusuf Nurkić je izborniku Vujoševiću kazao kako bi rado igrao, ali njemu je rizik igrati u trenucima kad mu istječe stari ugovor i očekuje potpis novog s kojim bi najvjerojatnije riješio i životnu egzistenciju. Mladi Ajdin Penava čeka draft, ali poslije njega već ima dogovorenih obveza, pa će tako i on morati otkazati Vujoševićev poziv. Cedevitin igrač Džanan Musa također izlazi na draft pa će se kasnije priključiti reprezentaciji. Vujošević ima želju angažirati igrača Bešiktaša Amerikanca Josha Adamsa, ali oko njegovog angažmana zapelo je zbog problema s administracijom.

Vujošević ima 16 igrača

Unatoč svemu, Vujošević već ima spremnih 16 igrača čija će imena priopćiti pred početak 3. ciklusa završnog kruga kvalifikacija za SP u Kini. U dva preostala susreta protiv Francuza u Mejdanu u Tuzli 29. lipnja, te tri dana kasnije u Belgiji, Zmajevima za prolazak u sljedeći krug dovoljna je jedna pobjeda. Čak i bez ijedne pobjede postoji mogućnost prolaska. Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 14. lipnja u Sarajevu. Vujošević na početku priprema očekuje sve pozvane igrače osim Kikanovića koji će doći oko 20. lipnja zbog obveza u klubu, te Lončara koji će se zbog obveza u SAD-u priključiti dan ranije. Na okupljanju bi se trebali pojaviti: Talić (Kakanj), Gegić (Bayern), Gordić (Budućnost), Karačić Široki, Čampara (MoraBanc), Rikalo (Sloboda), Atić (AEK), Hasandić (Sloboda), Durmo (Spars), Vrabac (Hamburg), Lazić (Mega), Milošević (Promitheas), Buza (Oostende), Muratović (Sloboda), Alibegović (St. John’s), Stipanović (Cedevita) i Kamenjaš (Spars).•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije