HRVATSKI SREBRNI BEK

Vrsaljko prvi put govorio nakon umirovljenja: Ostajem u nogometu, ali to ću zadržati za sebe

Šime Vrsaljko
Sanjin Strukic/Pixsell
10.04.2023.
u 10:48

- Svakodnevna bitka i borba sa zdravljem dovela je do toga da više ne mogu biti ono što sam bio, i ne mogu dati na terenu ono što očekujem od sebe. Možda više nisam igrač, ali nastavljam biti u nogometu - rekao je Vrsaljko

Po prvi put od odlaska u igračku mirovinu, bivši hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko (31) se obratio javnosti. U razgovoru za RTL objasnio je zašto je donio takvu odluku u poprilično ranoj fazi svoje karijere. 

Podsjetimo, Vrsaljko se u kolovozu prošle godine oprostio od hrvatske reprezentacije, da bi se prije dvadesetak dana kompletno oprostio od igračke karijere.

- Svakodnevna bitka i borba sa zdravljem dovela je do toga da više ne mogu biti ono što sam bio, i ne mogu dati na terenu ono što očekujem od sebe. Možda više nisam igrač, ali nastavljam biti u nogometu - rekao je Vrsaljko.

Posljednjih dana pojavile su se informacije da se Vrsaljko posvetio menadžerskom poslu. 

- Pratim u većem opsegu nogomet i dublje i više nego prije, tako da imam jasan cilj i stav što želim raditi kao netko tko će i dalje u budućnosti participirati u nogometu, ali ću to zadržati za sebe

Vrsaljko je s Hrvatskom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, a u Šiminom kontekstu zauvijek će ostati upamćena fotografija na kojoj leži na hrvatskoj zastavi.

- Reprezentacija je definitivno bila nešto više od nogometa. Emocija. Svaki trenutak proveden u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji bio je poseban - rekao je Vrsaljko.

Vrsaljko, koji je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 52 utakmice, dotaknuo se i kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine.

- Mislim da smo najkvalitetnija reprezentacija u grupi. U Splitu smo primili gol u zadnjim sekundama, ali dolazi ono najbitnije. A to je karakter reprezentacije.

Prokomentirao je bivši nogometaš, između ostalog, i veliku pobjedu Šibenika nad njegovim bivšim klubom, Dinamom u polufinalu Kupa Hrvatske.

- Dinamo nije iskoristio šanse, ali to je samo jedna utamica. Mislim da je Dinamo u sivoj zoni. Ima ogromnu forcu da se posloži i bude opet ono što je, ali naravno da imamo tu i ostale klubove koji rade odličan posao. Kao što je Hajduk - zaključio je umirovljeni Šime Vrsaljko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije